Wat is 2D tekenen?

Wanneer we het hebben over 2D tekenen dan hebben we het over het tekenen vanuit helikopter perspectief. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee en wat is eigenlijk 2D tekenen?

 

Wat is 2D tekenen?

2D tekenen is het tekenen in 2D. Dit wordt vaak uitgelecht vanuit het perspectief van iemand die vanuit een helikopter op het evenemententerrein kijkt. Waar kan hij wat vinden en hoeveel afstand zit daar bijvoorbeeld tussen.

 

Wanneer we een 2D tekening maken dan zorgen we dat alles klopt volgens de originele maten, maar dan in een kleinere variant. Hierbij wordt er een schaal gebruikt, zodat u de tekening bijvoorbeeld op een A3 formulier kunt afdrukken.

 

Een bekende schaal kan zijn 1:3 meter. Dit betekend dus data 1 centimeter op de kaart in het echt 3 meter is. Op deze manier is het voor iedereen bekend hoe groot de onderdelen zijn op de kaart en welke afstand daarbij hoort.

 

Wat is de helikopter perspectief?

Het helikopter perspectief is de wijze waarop we naar iets kijken. In dit geval kijken we vanuit de helikopter naar het evenemententerrein waardoor wij een goed overzicht hebben van wat we waar allemaal kunnen vinden. Op deze manier weten we alles snel te vinden en kan dit een hulpmiddel zijn voor de Gemeente of de hulpdiensten om ergens snel te komen indien er een calamiteit is.

Bijgewerkt op door