Mijn Xbox toolbar opnames komen in de temp folder, kan ik dat aanpassen?

Hoe maak ik Xbox buttons in Adobe Illustrator© MJB Events PR © MJB Vormgeving © Michael van den Berg

Mijn Xbox toolbar opnames komen in de temp folder, kan ik dat aanpassen?

Wanneer we gebruik maken van een Windows 10 computer of laptop, dan hebben we standaard een Xbos toolbar geïnstalleerd. Hiermee kan je in contact blijven met vrienden, familie of kennissen tijdens het spelen van een spel. In andere gevallen kan deze Xbox toolbar gebruikt worden om (scherm)opnames te maken, die bekeken kan worden in een opname map. Het kan voorkomen dat deze map niet goed geregistreerd staat. In dit artikel vertel ik je hoe je dit probleem kunt gaan oplossen.

Belangrijk: In deze handleiding laat ik zien hoe je via het Register van je computer een bepaalde map kunt wijzigen. Hiervoor is bepaalde kennis vereist. Wanneer je per ongelijk het verkeerde doet, dan kan het zo maar zijn dat jouw computer niet optimaal of goed werkt. Doe dit alleen als je voldoende kennis heb van het werken met Windows Register. Ik ben niet verantwoordelijk voor het verlies van schade of het incorrect werken van je computer na het volgen van deze handleiding.

Stap 1: Kijk of je map goed staat

Om te kijken of dit probleem zich ook voordoet bij jouw Windows 10 computer moet je een toetsencombinatie uitvoeren. Dit doe je door Windowsvlag + G in te drukken. Er komt een nieuw scherm naar voren, genaamd Xbox toolbar. Eén van de schermen heeft de naam galerie (galerij). Als je dit scherm niet ziet, dan zoek je deze functie op in de bovenste menubalk van de Xbox toolbar.

Wanneer je deze heb gevonden, dan zie je linksboven van het galeriescherm een mapje staan. Als je hierop klikt, dan ga je naar de opnamemap. Deze opnamemap staat meestal in de afbeeldingen map van je gebruikersaccount.

Mocht de afbeeldingenmap openen, dan hoef je verder niks te doen en dan kan je deze handleiding verlaten. Open de map een temp folder in de AppData map? Lees dan verder hoe je dit probleem kunt oplossen.

Stap 2: Aanmaken van een nieuwe map

Als bij jou de temp folder geopend werd, dan moeten we als eerst een map aanmaken. Dit doen we door naar je afbeeldingmap te gaan binnen jouw gebruikersaccount. Maak in deze map een nieuwe map aan, zoals opnames. Vervolgens gaan we zomenteen in het Register het register openen van je computer.

Waarschuwing: De volgende stappen zijn alleen voor gevorderde computerkenners en mensen die weten wat zij aan het doen zijn. Ik ben niet verantwoordelijk voor de schade of problemen die voortvloeien uit het wijzigen of het gebruiken van het Registar. Vertrouw je het niet volledig? Neem dan contact op met een computerexpert of vraag je computermerk om hulp.

Stap 3: Het wijzigen van het register

Om het register van je computer te kunnen openen, drukken we de toetsencombinatie Windowsvlag + R in. Hierdoor word er een klein schermpje rechtsonder geopend. In dit schermpje typen we regedit in. Er word gevraagd om administratierechten en zeg daar akkoord op. Vervolgens gaan we naar bestand, en kiezen we voor exporteren. Bewaar dit bestand goed, want dit is je back-up voor als er problemen ontstaan met je computer naar het wijzigen van de regel in de volgende stap.

Stap 4: Het opzoeken van de betreffende regel

Vervolgens gaan we zoeken naar een bepaalde regel. Dit doen we door, via de bovenste menubalk te klikken op zoeken (CTRL + F werkt ook). Hierna zoeken we naar de map HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell.

Vervolgens word er aan de rechterkant verschillende regels weergegeven. Kijk hierbij uit naar opnames, captures of recordings (afhankelijk van de taal die de computer ingesteld heeft). Staat dit er niet tussen, bekijk dan of de code {EDC0FE71-98D8-4F4A-B920-C8DC133CB165} ertussen staat.

Stap 5: Het wijzigen van de regel

Als we de betreffende regel hebben gevonden, dan gaan we de waarde tab (value tab) aanpassen. Dit doen we door dubbel daarop te klikken en vervolgens een waarde toe te voegen. Als we het voorbeeld van zojuist volgen, dan zou je deze kunnen benoemen tot %USERPROFILE%\Videos\Captures. Deze komt dan in de map captures (moet wel aangemaakt zijn) in je video map van jouw huidige gebruikersaccount. Als je deze ergens anders wil hebben, dan moet je deze map aanpassen. Klik vervolgens op oké en sluit het Register af.

Stap 6: Opnieuw opstarten en controleren

Nadat we het Register hebben afgesloten raad ik aan om de computer opnieuw op te starten. Hierdoor worden alle wijzigingen verwerkt en alles goed ingeladen. Nadat de computer weer op het bureaublad staat, is het moment aangebroken om de Xbox toolbar op te starten. Dit doen we weer met de sneltoets Windowsvlag + G. Via het tabblad galerie kunnen we op het mapje klikken. Worden de opnames geopend in de gewenste map, dan is alles goed ingesteld. Mocht het nog steeds voorkomen dat de computer de temp map opent, controleer dan of alles goed is ingesteld uit de eerdere stappen. Raadpleeg indien nodig een computerexpert die je hierbij kunt ondersteunen.

Conclusie

Als we weten hoe we de opslaglocatie kunnen wijzigen voor onze opnamemap, dan is het erg eenvoudig om dit toe te passen. Het is daarbij wel van belang dat we weten wat we aan het doen zijn. Zo voorkom je dat je (later) tegen problemen aan gaat lopen. Hopelijk kan je dankzij deze tutorial de juiste map openen waar je opnames in bewaard gaan worden.