Het Instagram logo namaken in Adobe Photoshop

Instagram is sinds jaren al het social media platform om foto’s en video’s te delen. Door de jaren heen heeft het team achter Instagram, wat inmiddels in handen is van Facebook, het logo her-ontworpen. In dit artikel laat ik zien hoe u het Instagram logo kunt namaken in Adobe Photoshop. Laten we snel beginnen!

Stap 1: Open een Adobe Photoshop document

Allereerst zullen we een nieuw document moeten aanmaken. Ik heb ervoor gekozen om een werkveld te gebruiken van 2000 pixels bij 2000 pixels in RGB kleuren, maar het staat u vrij om een willekeurig ander formaat of instellingen te gaan gebruiken.

Het Instagram logo namaken in Adobe Photoshop

Stap 2: Maak het vierkant

Nu we het document voor ons hebben zullen we een vierkant moeten tekenen. Dit doen we door middel van de vierkant tool maker (rectangle tool) in Adobe Photoshop. De kleur die ik gebruik is roze. De hoeken heb ik op dit moment rond de 200 pixels afgebogen, maar dat is afhankelijk van hoe groot u het vierkant maakt. Om een perfect vierkant te kunnen tekenen raad ik u aan om de shift toets ingedrukt te houden. Hierdoor worden zowel de horizontale als de verticale lijn gelijkmatig uitgerekt.

Het Instagram logo namaken in Adobe Photoshop

Stap 3: Nog een vierkant toevoegen

Nu we het eerste vierkant hebben neergezet zullen we een nieuw vierkant nodig zijn in een nieuwe laag. Dit vierkant is kleiner en zal in het midden van ons vorige vierkant geplaatst moeten worden. Door de shift toets ingedrukt te houden, kunt u een perfect vierkant maken. Wanneer het tweede vierkant getekend is, word het belangrijk dat u de vul (fill) op transparant word gezet en dat de lijn (stroke) op 55 pixels komt te staan. De verbuiging van de hoek (corner radius) zetten we rond de 175 pixels, maar dat is afhankelijk van hoe groot u het vierkant maakt.

Het Instagram logo namaken in Adobe Photoshop

Stap 4: De twee cirkels toevoegen

Via de tool waarmee we een vierkant kunnen maken, zien we ook in het submenu van de tool aangepaste vormen (custom shapes) staan. In het menu dat bovenaan het scherm verschijnt kiezen we voor de cirkel met het gat erin en de ingevulde cirkel. Hiermee kunnen we de twee cirkels toevoegen aan ons ontwerp in Adobe Photoshop. Deze twee cirkels voegen we toe in twee aparte lagen.

Het Instagram logo namaken in Adobe Photoshop

Stap 5: Effecten toevoegen

Deze stap kan snel gaan, maar als u het eenmaal door heeft dan is het makkelijk om te doen. Maak via het lagenvenster (layer window) een nieuwe laag toe, en zorg via de rechtermuisknop dat het een cliped mask is op het roze vierkant die wij in stap 2 hebben gemaakt.

Via de toolbar kiezen we voor dek kwast (brush) tool met een medium oranje kleur. We klikken een aantal keer in de linkeronderhoek van het vierkant. Hierdoor krijgen we een oranje vlek in ons design, waarbij de rest gewoon roze is zoals we dat in stap 2 hadden gekozen.

Vervolgens maken we de kwast (brush) tool iets kleiner en kiezen we voor een oranje en gele kleur. In de linkerhoek klikken we enkele keren over het oranje. (Let er op dat u dit niet over al het oranje doet). Als laatste voegen we nog een aantal keer blauw toe met ons kwast (brush) tool. Het lukt ook om hiervoor de verloop functie te gebruiken. Zorg ervoor dat deze blauwe kleur in de linkerbovenhoek te zien is.

Het Instagram logo namaken in Adobe Photoshop

Conclusie

Het is dus best eenvoudig om een Instagram logo te maken in Adobe Photoshop. Met de juiste elementen kunt u nu voor iedere situatie een nieuw Instagram logo ontwerpen. Denkt u bijvoorbeeld maar aan Halloween, de Kerst, Sinterklaas of een andere (inter)nationale feestdag. Let er wel op dat u te maken heeft met een logo van een merk, waardoor niet alles mogelijk is. Maar ondanks dat wens ik u veel plezier met het nieuwe zelfgemaakte Instagram logo. Heeft u toch nog een vraag of kunt u hulp gebruiken bij uw ontwerp? Neem dan contact met mij op via het contactformulier op mijn website.