Hoe teken ik een simpele teddybeer in Adobe Illustrator?

Hoe teken ik een simpele teddybeer in Adobe Illustrator

Een teddybeer geeft voor veel mensen een positieve herinnering aan vroeger, aan hun kinderen of aan liefde die we in ons leven krijgen. Om dit gevoel te kunnen herbeleven laat ik u in dit artikel zien hoe u in Adobe Illustrator een teddybeer kunt tekenen.

Stap 1: Teken het hoofd

We beginnen eerst met het hoofd van de teddybeer. Dit doen we door een document te openen in Adobe Illustrator. Ik heb ervoor gekozen om een RGB-document te maken met 72 DPI, zodat ik deze digitaal kan delen met veel mensen.

Wanneer het document geopend is, dan zoeken we in het tooloverzicht aan de linkerkant van het scherm een cirkel maker op. Door de shift toets ingedrukt te houden, word er een perfecte cirkel getekend. Ik heb de cirkel zo groot gemaakt zoals dat hieronder te zien is.

Hoe teken ik een simpele teddybeer in Adobe Illustrator

Stap 2: Tekenen van het gezicht

Wanneer u de cirkel heeft getekend, dan gaan we gelijk het gezicht erin maken. Ik heb hiervoor gekozen om ovalen ogen te gebruiken. De lijn van zowel de ogen, de mond, het berge gedeelte en het gezicht heb ik toegepast met een andere soort brush, die standaard word meegeleverd met Adobe Illustrator. U kunt deze brush als lijn ook toepassen, of u kunt ervoor kiezen om de gewone rechte lijnen te gebruiken. De mond en het streepje onder de neus heb ik getekend met de lijntool met de brush effect. De mond is nog iets gebogen door gebruik te maken van de direct selection tool.

Hoe teken ik een simpele teddybeer in Adobe Illustrator

Stap 3: De oren tekenen

De oren heb ik onder het hoofd gepositioneerd. Hierdoor kan er een leuk effect gecreëerd worden. De oren heb ik gemaakt door een ovaal te maken met daarin een rondje. Met de selectietool kunnen we oren iets aanpassen zodat deze passen bij een teddybeer. Op deze manier heeft onze teddybeer een hoofd gekregen.

Pro tip: U zou in dit geval één oor kunnen maken. Als deze goed getekend is, dan kunt u het oor dupliceren en horizontaal spiegelen. Zo hoeft u niet beide oren handmatig bij te werken en kunt u gewoon eenvoudig één oor maken. Zorg er wel voor dat beide oren op dezelfde hoogte zitten. Dit kunt u doen door beide objecten te selecteren en de uitlijn tool te gebruiken voor de selectie die u gemaakt heeft.

Hoe teken ik een simpele teddybeer in Adobe Illustrator

Stap 4: Het tekenen van de buik

Voor de buik heb ik eerst gebruik gemaakt van een ovaalvorm die ik in Adobe Illustrator getekend heb. Met de direct selection tool heb ik de bovenkant van deze ovaalvorm aangepast in een puntachtige vorm. Hierdoor word er meer het idee gegeven van een buik. In het midden van de buik heb ik met de lichte kleur, die ook gebruikt is in gezicht, een cirkel gemaakt. Op deze manier komt de beer tot leven en ziet de beer er al erg knuffelbaar eruit.

Hoe teken ik een simpele teddybeer in Adobe Illustrator

Stap 5: Maak de armen

Vervolgens maken we met de rechthoektool (rectangle tool) een dunne rechthoek. De hoeken maken we gebogen en zetten we de hoek iets diagonaal. Vervolgens heb ik de armen achter het lijf gepositioneerd in het lagenvenster (layer window). Ik heb ervoor gekozen om het ene armpje iets kleiner te maken dan het andere armpje, om het speelse en natuurlijke effect terug te laten komen.

Hoe teken ik een simpele teddybeer in Adobe Illustrator

Stap 6: Maak de benen

Vervolgens is het nog de taak om de benen te maken. Dit heb ik gedaan door een ovaalvorm te maken en daarin een andere ovaalvorm met een andere kleur. Door deze iets te kantelen worden de beentjes goed zichtbaar van de beer. Het uitresultaat is een blije teddybeer die u kunt gebruiken voor een andere tekening of voor een project dat u graag bijvoorbeeld in het klaslokaal wil toepassen.

Hoe teken ik een simpele teddybeer in Adobe Illustrator

Stap 7: Schaduw toevoegen

Als laatste passen we nog een 3D effect toe aan de afbeelding. Dit doen we door een ovaalvorm te maken en die toe te passen onderaan de lagen die wij in deze tekening hebben. Door de doorzichtigheid op 10 á 20 procent te zetten, word er een schaduw effect gemaakt. Op deze manier word onze teddybeer levendig. Eventueel zou u achter de teddybeer ook nog een schaduw kunnen plaatsen, bijvoorbeeld door middel van de drop shadow.

Hoe teken ik een simpele teddybeer in Adobe Illustrator

Conclusie

Het is niet zo heel erg lastig om een teddybeer te maken in Adobe Illustrator. Met de juiste vormen, met de juiste instellingen en met de juiste stappen maakt u binnen 10 á 15 minuten een leuke, originele en simpele teddybeer. Mocht u toch nog aanvullingen of extra elementen toe willen voegen aan de tekening, dan kunt u dat altijd doen. Mocht u tegen problemen aanlopen of er niet helemaal eruit komen? Dan kunt u altijd contact met mij opnemen via het contactformulier.

Hoe teken ik een simpele teddybeer in Adobe Illustrator