Hoe maak ik Xbox buttons in Adobe Illustrator

Hoe maak ik Xbox buttons in Adobe Illustrator

In dit artikel laat ik zien hoe u heel eenvoudig met Adobe Illustrator de Xbox knoppen kunt maken zodat u zelf een (digitaal) Xbox buttons kunt creëren. Laten we snel beginnen.

Stap 1: Open een werkdocument

Het is belangrijk dat we een werkdocument maken in Adobe Illustrator, omdat we daarin gaan werken. Bedenk van ten voren eerst of u de buttons wil gaan gebruiken voor online projecten of voor offline projecten. Online projecten hebben de instellingen 72 DPI en RGB-kleuren nodig, terwijl offline projecten 300 DPI en CMYK-kleuren nodig heeft.

Hoe maak ik Xbox buttons in Adobe Illustrator

Stap 2: Maak de vier cirkels

Nu zijn we bij de eerste stap aanbeland. Het maken van vier cirkels. Ik maak altijd één cirkel waarvan ik de juiste grootte selecteer. Wanneer ik tevreden ben met de cirkel, dan selecteer ik deze met de linkermuisknop. Door de linkermuisknop ingedrukt te houden en tegelijkertijd de Shift + Alt toets ingedrukt te houden, word er een duplicaat gemaakt van de cirkels die gemaakt zijn. Herhaal deze stap tot dat er vier verschillende cirkels zijn.

Hoe maak ik Xbox buttons in Adobe Illustrator

Vervolgens zetten we twee cirkels boven elkaar De onderkant van de bovenste cirkel en de bovenkant van de onderste cirkel sluiten we op elkaar aan. Vervolgens gaan we de bovenste cirkel selecteren en de Shift toets ingedrukt houden. Daarna klikken we twee keer op het pijltje naar boven zodat er inmiddels 20 pixels verschil tussen zit.

Hoe maak ik Xbox buttons in Adobe Illustrator

Voor de linkerkant en rechterkant lijnen we de cirkels uit. Dit doen we door de binnenkant van de cirkel op het midden te zetten van de twee verticale cirkels. Hierdoor is er een overlap gemaakt tussen de cirkels. De linker cirkel gaan we met de Shift-toets twee keer naar links laten verspringen. Ditzelfde principe doen we voor de rechter cirkel. Indien nodig kunt u zelf de cirkels nog dichter bij elkaar of verder van elkaar afzetten, zodat alle cirkels ongeveer even ver van elkaar verwijderd zijn.

Hoe maak ik Xbox buttons in Adobe Illustrator

Stap 3: Letters maken

Vervolgens gaan we de letters toevoegen aan de buttons. Dit doen we door middel van de teksttool. Ik heb ervoor gekozen om Bahnschrift Bold te gebruiken, maar het staat u vrij om zelf een ander lettertype te gebruiken. Wanneer we de vier letters hebben gemaakt, maken we het tekst vak zo klein mogelijk waardoor de omlijning van de tekst vak zo dicht mogelijk om de letter is gezet.

Hoe maak ik Xbox buttons in Adobe Illustrator

Wanneer we de letters hebben aangepast word het tijd om deze toe te voegen aan de buttons. Hierbij maken we gebruik van de uitlijntool die Adobe Illustrator heeft. Dit proces kan iets langer duren dan verwacht, maar het gaat u zeker lukken om de letters uit te lijnen met de buttons in de tekening.

Stap 4: Kleuren toevoegen

Uiteindelijk moeten we de kleuren nog toevoegen van de letters aan ons design. Dit kunnen we doen door de onderstaande HEX kleurcodes toe te voegen aan de juiste letters. Deze HEX kleurcodes heb ik hieronder voor u weergegeven.

    • X-button – HEX-code; #0081C7
    • Y-button – HEX-code: #E8CE07
    • B-button – HEX-code: #B71E27
    • A-button – HEX-code: #7DAD5B

Conclusie

Met een klein beetje werk kunt u al leuke en interessante ontwerpen maken. U heeft zojuist geleerd om de Xbox buttons na te maken in Adobe Illustrator. Heeft u toch nog vragen of heeft u hulp nodig? Neem dan contact met mij op via mijn contactformulier op mijn website.

Hoe maak ik Xbox buttons in Adobe Illustrator