Hoe maak je het Instagram logo in Adobe Photoshop?

Hwo to remake the Instagram logo in Adobe PhotoshopFoto: © MJB Events PR

Hoe maak je het Instagram logo in Adobe Photoshop?

Instagram is sinds jaren al het social media platform om foto’s en video’s te delen. Door de jaren heen heeft het team achter Instagram, wat inmiddels in handen is van Facebook, het logo her-ontworpen. In dit artikel laat ik zien hoe je het Instagram logo kunt namaken in Adobe Photoshop.

Stap 1: Open een Adobe Photoshop document

Allereerst zullen we een nieuw document moeten aanmaken. Ik heb ervoor gekozen om een werkveld te gebruiken van 2000 pixels bij 2000 pixels in RGB kleuren, maar het staat je vrij om een willekeurig ander formaat of instellingen te gaan gebruiken.

Stap 2: Maak het vierkant

Nu we het document voor ons hebben zullen we een vierkant moeten tekenen. Dit doen we door middel van de vierkant tool maker (rectangle tool) in Adobe Photoshop. De kleur die ik gebruik is roze. De hoeken heb ik op dit moment rond de 200 pixels afgebogen, maar dat is afhankelijk van hoe groot je het vierkant maakt. Om een perfect vierkant te kunnen tekenen raad ik je aan om de shift toets ingedrukt te houden. Hierdoor worden zowel de horizontale als de verticale lijn gelijkmatig uitgerekt.

Stap 3: Nog een vierkant toevoegen

Nu we het eerste vierkant hebben neergezet zullen we een nieuw vierkant nodig zijn in een nieuwe laag. Dit vierkant is kleiner en zal in het midden van ons vorige vierkant geplaatst moeten worden. Door de shift toets ingedrukt te houden, kan je een perfect vierkant maken. Wanneer het tweede vierkant getekend is, word het belangrijk dat je de vul (fill) op transparant word gezet en dat de lijn (stroke) op 55 pixels komt te staan. De verbuiging van de hoek (corner radius) zetten we rond de 175 pixels, maar dat is afhankelijk van hoe groot je het vierkant maakt.

Stap 4: De twee cirkels toevoegen

Via de tool waarmee we een vierkant kunnen maken, zien we ook in het submenu van de tool aangepaste vormen (custom shapes) staan. In het menu dat bovenaan het scherm verschijnt kiezen we voor de cirkel met het gat erin en de ingevulde cirkel. Hiermee kunnen we de twee cirkels toevoegen aan ons ontwerp in Adobe Photoshop. Deze twee cirkels voegen we toe in twee aparte lagen.

Stap 5: Effecten toevoegen

Deze stap kan snel gaan, maar als je het eenmaal door hebt, dan is het makkelijk om te doen. Maak via het lagenvenster (layer window) een nieuwe laag toe, en zorg via de rechtermuisknop dat het een cliped mask is op het roze vierkant die wij in stap 2 hebben gemaakt.

Via de toolbar kiezen we voor dek kwast (brush) tool met een medium oranje kleur. We klikken een aantal keer in de linkeronderhoek van het vierkant. Hierdoor krijgen we een oranje vlek in ons design, waarbij de rest gewoon roze is zoals we dat in stap 2 hadden gekozen.

Vervolgens maken we de kwast (brush) tool iets kleiner en kiezen we voor een oranje en gele kleur. In de linkerhoek klikken we enkele keren over het oranje. (Let er op dat je dit niet over al het oranje doet). Als laatste voegen we nog een aantal keer blauw toe met ons kwast (brush) tool. Het lukt ook om hiervoor de verloop functie te gebruiken. Zorg ervoor dat deze blauwe kleur in de linkerbovenhoek te zien is.

Conclusie

Het is dus best eenvoudig om een Instagram logo te maken in Adobe Photoshop. Met de juiste elementen kan je nu voor iedere situatie een nieuw Instagram logo ontwerpen. Denk bijvoorbeeld maar aan Halloween, de Kerst, Sinterklaas of een andere (inter)nationale feestdag. Let er wel op dat je te maken hebt met een logo van een merk, waardoor niet alles mogelijk is. Maar ondanks dat wens ik je veel plezier met het nieuwe zelfgemaakte Instagram logo. Heb je toch nog een vraag of kan je hulp gebruiken bij jouw ontwerp? Neem dan contact met mij op via het contactformulier op mijn website.