Hoe kan je geverifieerd worden op TikTok?

How do I get authenticated on the social media platform TikTokFoto: © MJB Events PR

Hoe kan je geverifieerd worden op TikTok?

TikTok is op dit moment een wereldwijd bekend platform. Ondanks dat er al miljoenen gebruikers wereldwijd op het platform zitten, word er ook door bedrijven en bekende personen gebruik gemaakt van dit platform. Om de echte kanalen te onderscheiden van fan accounts, word het nu mogelijk om een geverifieerd (blauw) vinkje te hebben op TikTok. In dit artikel leg ik uit hoe je het TikTok geverifieerd badge kunt krijgen.

Allereerst is het goed om aan te geven dat er geen verplichte hoeveelheid volgers moet hebben. Daarnaast is het ook goed om te weten dat je, in tegenstelling tot Instagram, Facebook en Twitter, geen aanvraag kunt doen om het blauwe vinkje te kunnen krijgen. Het team van TikTok gaat zelf op zoek naar (content) creators, merken of influencers die zij dan mankeren met een badge.

Om de kans te vergroten dat je een badge krijgt kan je wel aan een aantal elementen voldoen, die de kans op een badge vergroten. Dat is bijvoorbeeld autoriteit zijn op TikTok, waarbij je eigen verhaal gedeeld word en dat je niet populaire accounts kopieert. Een tweede element is het uniek zijn, waarbij je content uniek te zijn. Het derde element is activiteit, hoe actief ben je eigenlijk en hoe betrokken ben je met de content, likes, comments, shares en challenges binnen de markt waarin je zit. Als vierde en laatste element heb je het volgen van de regels, zoals dat in de TikTok Community Guidelines en in de Terms of Server genoemd staan van TikTok.

Let op: Het is niet per definitie zo dat wanneer je houd aan deze bovenstaande vier elementen en de onderstaande stappen, dat je gegarandeerd een verificatiebadge krijgt. Het vergroot alleen maar de kans dat je een badge zal kunnen krijgen. MJB Events PR is niet verantwoordelijk voor het wel of niet krijgen van een badge. MJB Events PR heeft geen samenwerking met TikTok en zal ook geen vragen in behandeling nemen die te maken hebben met het wel of niet krijgen van een TikTok verificatiebadge.

Stap 1: Consistentie

Het consistent zijn in het publiceren van content is een belangrijk onderdeel om succesvol te worden op het social media platform. Daarbij is het woord succesvol subjectief, want wanneer ben je nu succesvol? Zorg ervoor dat je op TikTok constant content upload wat creatief, uniek en origineel is waarbij je niet bekende of populaire accounts kopieert zoals verschillende kanalen doen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je onderscheid ten opzichte van anderen, maar daarmee draag je ook zorg voor je eigen (online) branding.

Stap 2: Ga viraal

Viraal gaan op TikTok is enorm goed en kan leiden tot duizenden weergaven en vele nieuwe volgers binnen korte tijd. Wanneer je video beland op de for your page, dan kan dit een signaal zijn aan het TikTok team dat zij je account in de gaten kunnen houden om het account extra te boosten en aan te bevelen bij de gebruikers.

Stap 3: Engagement met het publiek

Interactie in de video’s is erg belangrijk, omdat dit ervoor zorgt dat je account verder gaat groeien. Het opbouwen van het engagement (interactie) met de doelgroep kan gedaan worden door reacties te plaatsen, door vergelijkbare accounts te volgen of door ander hun posts te liken binnen de app. Hierdoor zal je accounts sneller worden aanbevolen aan de andere gebruikers, waardoor je account in een positieve cirkel terecht komt. 10 á 15 minuten per dag spenderen aan de app TikTok kan al een groot verschil maken.

Stap 4: Laat het aantal volgers groeien

Door een community op te bouwen op TikTok, kan je het aantal volgers van je TikTok account drastisch laten groeien. Hierdoor kom je niet alleen op de radar van het TikTok team, maar kunnen je volgers ook in korte tijd snel gaan groeien. Zo ontving Take Vivian in minder dan een jaar één miljoen volgers, sinds dat zij haar account in 2020 begon.

Pro tip: Het belangrijkste hierbij is dat je strategische hashtags en trending muziek in je content, zodat de kijkers je account willen volgen!

Stap 5: In de media

TikTok kan ervoor zorgen dat je een autoriteit zal worden waarbij je een echte leider zal zijn. Dit kan dan snel door de media opgepakt worden, zoals een magazine, YouTube clip, podcast of zou je in de spotlights kunnen verschijnen.

Stap 6: Verificatie op andere platformen

Als je alles heb gedaan zoals hierboven beschreven en je krijgt het nog steeds niet? Dan zou je nog een verificatieverzoek kunnen doen op andere platformen, zoals op Twitter, Facebook of Instagram. Hierdoor laat je aan het team van TikTok zien dat je onderscheidend ben en populair bent op de andere platformen. Dit heeft als resultaat dat je mogelijkerwijze ook sneller geverifieerd kunt worden op het platform TikTok.

Conclusie

We kunnen concluderen dat er bij TikTok geen mogelijkheid is om een verificatieverzoek in te dienen, wat wel kan op andere platformen. Met deze bovenstaande tips zou je dit proces onder het TikTok team kunnen vergroten. Het belangrijkste is wel dat je zelf onderscheidend, uniek en creatief bent in het maken van content. Het gaat uiteindelijk om de relatie die je opbouwt met de volgers en de positieve invloed die je op hen heb. Dan komt de verificatie later wel.