Ubisoft neemt je mee op virtuele tour naar de Notre-Dame de Paris

Virtual tour of the Notre-Dame de Paris Journey Back in Time by UbisoftFoto: © Ubisoft

Ubisoft neemt je mee op virtuele tour naar de Notre-Dame de Paris

Ubisoft doet enorm haar best om de game-ervaringen bij haar gebruikers zo hoog mogelijk te houden. Dit zagen we destijds in 2014 al tijdens Assassin’s Creed Unity, waarbij de Notre-Dame in Parijs (Frankrijk) gedetailleerd was nagemaakt. Onlangs had Ubisoft een nieuw project gelanceerd waarbij je een virtuele tour door de Notre-Dame kunt krijgen. In dit artikel vertel ik daar meer over!

Ubisoft heeft haar best gedaan tijdens Assassin’s Creed Unity (2014) om de stad Parijs in de Franse geschiedenis na te maken, met de nadruk op onder meer de Franse Revolutie van 1789 tot en met 1799. Maar ook de periode van de Tweede Wereldoorlog komt kort terug in het spel, waarbij de Notre-Dame eigenlijk een groot middelpunt is van de stad.

Meerdere Ubisoft kantoren over de hele wereld werkte mee aan dit grote project van Assassin’s Creed Unity (2014). Ruim 5.000 uren verspreid over 14 maanden werden besteed om de Notre-Dame zo gedetailleerd mogelijk weer te geven in het spel. Het resultaat was verbluffend en veel kunsthistorici en (hobby)gamers waren (en zijn nog steeds) erg enthousiast over dit spel!

In 2019 kwam het verschrikkelijke nieuws dat de Notre-Dame, het middelpunt van de Franse hoofdstad Parijs, in brand stond. Als eerbetoon aan de Notre-Dame en aan de stad Parijs schonk Ubisoft ruim € 500.000 aan de organisatie van de Notre-Dame voor de wederopbouw en restauratiewerkzaamheden. Voor alle Ubisoft fans kon de game één week lang gratis geclaimd worden via de Ubisoft webshop (waarna deze voor altijd in je Ubisoft account blijft staan). Ook stelde Ubisoft haar tekeningen en uiterlijk van de Notre-Dame beschikbaar om het gebouw in de originele staat terug te brengen.

 

Naast al deze initiatieven heeft Ubisoft ook gewerkt aan een ander project. Gamers, bedrijven en fans van de Notre-Dame kunnen vanaf september 2020 een virtuele tour nemen door en rondom de Notre-Dame in de Franse hoofdstad Parijs. Dit gebeurd in het VR-game “Notre-Dame de Paris: Journey Back in Time”, die je gratis kan toevoegen aan je Steam-account.

Eenmaal toegevoegd aan je bibliotheek kan je terug gaan naar de 18de eeuw en zie je hoe toen de tijd de Notre-Dame eruit zag. Zo zie je bijvoorbeeld hoe de architectuur eruit zag, hoe verschillende locaties binnen de Notre-Dame eruit zien, kan je het interieur van de Notre-Dame van (heel) dichtbij bekijken en kan je de omgeving zien op het plein voor de Kathedraal. Als kersje op de slagroomtaart kan je in deze virtuele tour ook op niet openbaar toegankelijke plekken komen, zoals het dak van de Notre-Dame of het bekijken van de Notre-Dame van bovenuit een luchtballon. Je kan deze game “Notre-Dame de Paris: Journey Back in Time” gratis verkrijgen via het platform Steam.

Foto’s: © Ubisoft

Tags:
, ,