Ubisoft Club en Uplay worden samen Ubisoft Connect

Ubisoft Club and Uplay PC will become Ubisoft ConnectFoto: © MJB Events PR

Ubisoft Club en Uplay worden samen Ubisoft Connect

Ubisoft is de laatste jaren steeds meer bezig om een volledige belevenis op te stellen dat bijdraagt aan haar gebruikerservaring. Vanaf 29 oktober heeft Ubisoft dan ook een volgende stap gezet met Ubisoft Connect. In dit artikel vertel ik meer over Ubisoft Connect en wat dat precies is.

Wat voor bedrijf is Ubisoft (korte uitleg)

Ubisoft Entertainment (vroeger bekend als Ubi Soft) is een Franse game ontwikkelaar en uitgever dat oorspronkelijk in Frankrijk in 1986 is opgericht. Door vroegtijdig afspraken te maken met andere bedrijven zoals Electronic Arts (EA), Sierra Online en MicroProse kon Ubisoft games uitbrengen in Frankrijk wat ze deden in de jaren 1990. Daarbij breidde ze ook uit naar Engeland, Amerika en Duitsland.

In die tijd lanceerde Ubisoft game-series zoals Tom Clancy dat goed door het publiek werd ontvangen. Inmiddels staat Ubisoft bekend (dankzij haar verschillende wereldwijde locaties) om spel series zoals Assassin’s Creed, Far Cry, Anno, The Division, The Crew en Watch Dogs.

 

Wat is Ubisoft Connect?

Ubisoft Club en Uplay zijn twee diensten van Ubisoft waarmee gebruikers hun games en Ubisoft account kunnen beheren. Bijvoorbeeld door connecties te onderhouden in computer games, het installeren (of de-installeren) van computer games of het aanschaffen van nieuwe games.

Sinds 29 oktober 2020 heeft Ubisoft besloten om een nieuw systeem te maken wat gebruikt kan worden op één plek. Dit nieuwe systeem is nieuwe ecosysteem van Ubisoft genaamd Ubisoft Connect.

Via dit nieuwe systeem is het mogelijk om alles rondom games van Ubisoft te regelen. Bijvoorbeeld voor alle in-game activiteiten en diensten, om communies te beheersen, en om in-game content te bekijken en eventueel te activeren. Door dit nieuwe (speciaal ontworpen) systeem is Ubisoft klaar voor de toekomst van games. Ondanks dat dit nog maar een begin is van de plannen die het team van Ubisoft heeft, word er binnen de komende maanden nog veel gewerkt aan het programma. Denk daarbij aan nieuwe functies, cross gaming platform en andere verbeteringen. Dit zal vooral ook een verbetering zijn voor games zoals Watch Dogs, Assassin’s Creed, Immortals Fenyx Rising, en Riders Republic.

Met de handige handleidingen, tips, filmpjes en gepersonaliseerde statistieken over jouw speelstijl aanbevelingen worden gedaan. Ook kunnen deze spel statistieken vergeleken worden met Ubisoft vrienden zodat er een klassement ontstaat. Leuk om een wedstrijdje onderling te doen!

Als cadeautje heeft Ubisoft voor iedereen 1000 Ubisoft Club-beloningen gratis en voor niets uitgegeven aan alle spelers. Het nieuwe Ubisoft platform zal beschikbaar zijn voor Windows-PC, Xbox One, PS4 en voor de Nintendo Switch. Inmiddels zou Ubisoft Connect ook beschikbaar zijn voor de Xbox Series X, Xbox Series S en de Playstation 5. Daarnaast word er hard gewerkt om Ubisoft Connect beschikbaar te maken voor Google Stadia, Nvidia GeForce Now en Amazon Luna.

Conclusie

We kunnen concluderen dat Ubisoft druk bezig is met het ontwikkelen van haar eigen diensten voor haar klanten. Het is afwachten welke nieuwe functies er binnenkort gelanceerd gaan worden voor het nieuwe Ubisoft Connect. Deze nieuwe functies zullen zeker een positieve bijdrage hebben aan de ontwikkeling en verbetering van de gebruikerservaring rondom de Ubisoft games, zoals we dat gewend waren met Ubisoft Uplay en de Ubisoft Club!

Tags:
,