Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onthult High Calibre

High Calibre in Tom Clancy's Rainbow Six Siege by UbisoftFoto: © Ubisoft

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onthult High Calibre

Ubisoft brengt met regelmaat nieuwe updates uit voor haar games. Dit keer krijgt Tom Clancy’s Rainbow Six Siege een update. High Calibre brengt een gloednieuwe verdediger, Thorn uit Ierland, naar de game en introduceert onder andere vernieuwingen aan de map Outback. Meer hierover vertel ik in dit artikel!

In de High Calibre ontdekken spelers van het spel Tom Clancy’s Rainbow Six Siege de gloednieuwe operator. Deze nieuwe verdediger Thorn is onder meer uitgerust met de Razorbloom Shells: werpbare proximity-apparaten die een ontploffing starten wanneer deze zal worden getriggerd. Hierdoor moet de tegenpartij zo snel mogelijk uit de omgeving van de Razorbloom Shells komen, omdat je anders forse schade oploopt wanneer deze ontploft.

Wanneer je Thorn (Operator) gaat spelen, dan beschik je over een gemiddeld pantserniveau en een gemiddelde (speel)snelheid. Als primaire wapen kan je kiezen uit de UZK50Gi of uit de M870. Zijn primaire wapen is de 1911 TACOPS of de C75-AUTO.

Naast de intrede van deze nieuwe operator kunnen spelers aan de slag op de nieuw ontworpen map Outback. In deze map zijn er aantal nieuwe veranderingen toegepast, waardoor er meer balans te vinden is in het spel. Zo zijn er veranderingen toegepast aan het hoofdgebouw en aan de omgeving zodat de aanvallers meer strategische opties hebben. Het gebouw heeft aan de buitenkant van het gebouw zachtere muren gekregen waardoor je makkelijker binnenkomt en er is op bepaalde plekken meer balans gecreëerd voor een nog betere speelervaring.

Uiteindelijk heeft het spel ook nog verdere updates gekregen. Zo heb je bijvoorbeeld:

  • Het kunnen kiezen tussen blauwe, oranje en rode teamkleuren.
  • Je kan balanceren van de Operators (Finka en Echo).
  • Er zijn nieuwe regels gekomen voor de Mozzie’s drones, kogelvrije camera’s en buiten geplaatste camera’s.
  • Nieuwe aanpassingsfuncties bij Operators’ Cards, overwinningsdansjes, kleuren en meer.
  • Er is een nieuwe HUD.
  • De nieuwe versie van de Streamer-modus krijgt een soft launch voor een beperkt aantal content creators.

 

 

En dat is nog niet alles!

Op dinsdag 9 november gaat de test server voor High Calibre live. Deze test server is geüpdatet en gaat open op drie verschillende momenten tijdens het vierde en laatste seizoen. De content wordt daarbij verspreid over deze drie verschillende momenten:

  • De seizoensrelease Test Server bevat content die tijdens het hele nieuwe seizoen beschikbaar is.
  • De Lab Test Server bevat experimentele content in de vroege productie.
  • De Balancing Release Test Server bevat de nieuwe Operator en andere balancerende veranderingen.

 

Kom je tijdens het spelen een probleem tegen? Dan kan je dit melden op het vernieuwde R6 Fix platform. Dit platform is nieuw ontworpen waar je gemakkelijker meldingen kunt maken als er problemen, bugs of andere dingen zijn die je door wilt geven aan Ubisoft. Daarnaast biedt het platform een makkelijke navigatie aan, is het mogelijk om te zoeken en kan je bugs bijhouden.

Als bonus krijgen spelers tussen 12 en 15 november dubbel zoveel Battle points als in het huidige seizoen Crystal Guard. Wil jij meer informatie over Tom Clany’s Rainbow Six Siege krijgen? Bezoek dan de officiële gamepagina van Ubisoft. Het spel is al te koop voor bekende gameconsoles zoals de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One en Windows. Je kan deze game kopen via de Ubisoft Store, Epic Games Store, Steam of je kunt de game vinden in je Ubisoft+ abonnement.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege? Volg hen dan op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Twitch, Discord, Reddit of via hun eigen Ubisoft forum.