Rockstar Games deelt Kerstcadeaus uit in GTA 5 Online met Kerst 2021

Rockstar Games gives you Christmas gifts in Grand Theft Auto 5 (GTA 5 Online) with Christmas 2021Foto: © MJB Events PR

Rockstar Games deelt Kerstcadeaus uit in GTA 5 Online met Kerst 2021

Vorig jaar konden we al lezen dat Rockstar Games, de maker van de game Grand Theft Auto V (online – GTA 5), Kerstcadeaus ging uitdelen in de Kerst periode van 2020. Ook tijdens de Kerst van 2021 deelt Rockstar Games gratis cadeautjes uit aan haar gamers. Zo kan je vanaf nu de Fireworks Rockets (vuurwerkpijlen) goedkoop krijgen en krijg je de Gallivanter Baller ST gratis! In dit artikel vertel ik meer over deze Kerstcadeautjes van Rockstar Games.

Net zoals vorig jaar pakt Rockstar Games weer flink uit met Kerst. De sneeuw is weer terug in Los Santos waardoor het iets moeilijker zal worden om door de landschappen en de stad te bewegen. Je kan aangevallen worden met sneeuwballen en daarmee in een sneeuwgevecht belanden. Maar je kan ook nog genieten van de Kerstsfeer die je terugvindt met de Kerstboom op het Legion Square in de stad. Maar ook in je eigen appartement(en), in lokale winkels en op meerdere plekken kan je de Kerstsfeer en Kerstboom zien staan, inclusief pakjes (niet uitpakbaar).

Als dat allemaal nog niet genoeg is kan je volop genieten van nog meer voordelen. Hieronder zal ik ieder onderdeel kort toelichten wat je verder nog kunt doen in deze Kerstperiode. Deze periode begint op 23 december 2021 en eindigt op 29 december 2021. Wees er dus snel bij!

Rockstar Games gives you Christmas gifts in Grand Theft Auto 5 (GTA 5 Online) with Christmas 2021

Foto: © MJB Events PR

Gratis de Gallivanter Baller ST en de Pfister Comet S2 Cabrio

Iedereen die in de bovenstaande periode inlogt op GTA 5 Online kan de gratis Gallivanter Baller ST claimen. Dit is een nieuwe auto die nog niet is vrijgegeven door Rockstar Games. Om deze te kunnen claimen moet je via de browser op je in-game smartphone naar de Legendary Motorsport gaan. Daar zie je deze auto staan voor $ 0 Amerikaanse Dollar. Nadat je deze hebt geclaimd krijg je in deze ‘webshop’ de melding dat de auto is uitverkocht.

En als je deze auto dan hebt geclaimd, dan krijg je ook nog de gratis Festive Stripes livery erbij. Hierdoor kan je met deze auto in de Kerstsfeer rondrijden door Los Santos! Als dat nog niet genoeg is kan je ook nog een andere levering claimen (tegen korting), genaamd de Pfister Comet S2 Cabrio. Deze zal natuurlijk ook weer in de Kerstsfeer beschikbaar zijn.

Överflöd Zeno is beschikbaar

In de Legendary Motorsport (via de in-game smartphone) kan je de nieuwe Överflöd Zeno bestellen. Dit is een nieuwe auto die Rockstar Games naar de game heeft gehaald. Inmiddels heeft deze auto al twee wereldrecords op haar naam staan. Het eerste record is dat het de snelste auto is. Het tweede record is dat deze auto voor de meeste ziekenhuisopnames in het spel zorgt. Om deze auto te moeten komen heb je aardig wat geld (in-game) nodig, want deze auto is niet erg goedkoop.

Kerstkleding

Net zoals vorig jaar zal je ook dit jaar gratis Kerstkleding kunnen bestellen. Dit is de Clownfish Mask en de Red Festive Tee die je in de kledingwinkel kunt kopen. Daarnaast zijn er ook nog diverse andere Kerstkleding beschikbaar gekomen. Zo kan je nog meer Kerstkleding, Kerst accessoires, Kerst masks, en Kerst truien en -broeken kopen. Zo is je Kerstauto niet alleen in de Kerststemming, maar kom jij ook lekker in de Kerstsfeer.

Gratis (en goedkope) ammunitie en wapens

Niks gaat boven de vuurpijlen in de Kersttijd. Ook tijdens deze periode kan je 20 Fireworks Launcher (vuurwerkpijlen) halen bij de Ammu-Nation in de stad. Daarnaast krijg je een volledige uitrusting aan snacks en ammunitie, 25 sticky bombs en granaten, 10 mijnen en 10 molotovs waarmee je een flink feestje in Los Santos kan houden. Misschien dat het sneeuwballengevecht toch wel leuker is met een vuurwerkshow op het eind, toch?

Rockstar Games gives you Christmas gifts in Grand Theft Auto 5 (GTA 5 Online) with Christmas 2021

Foto: © MJB Events PR

Missie: VIP Contract

Franklin, de oude vriend, heeft je hulp nodig met zijn eerste VIP Contract. Als je Franklin in de eerder genoemde periode helpt, dan krijg je maar liefst 50 % extra GTA 5 Dollars (in-game) en RP bonussen. Wie wil dat nou niet? Als extra bonus maak je ook nog eens kennis met nieuwe connecties in de muziekindustrie die je misschien toegang geven tot nieuwe muziek (of radiozenders).

Als je een Celebrity Solutions Agencies opzet en daarmee Dr. Dre gaat helpen, dan krijg je ook nog 50 % extra GTA 5 Dollars en een flinke RP bonus van Dr. Dre. Daarnaast krijg je ook toegang tot de muziekstudio met alle luxe die daarbij hoort.

Vier klassieke spellen komen terug

In deze periode kan je extra GTA 5 Dollars (in-game) verdienen met een flinke RP bonus wanneer je deelneemt aan vier verschillende spellen: In & Out, Stockpile, Resurrection, Tiny Racers.

In & Out is een spel waarbij je acht pakjes moet gaan beschermen totdat de klok voorbij is. De aanvallers willen het feestje verpesten en moeten deze pakketjes naar hun eigen basis brengen. Het pakketje valt weer op de grond als de tegenstander geraakt word.

Stockpile is een leuk spel om met je vrienden te spelen. In de lucht, boven Los Santos, zal je strijden om de vlag van de tegenstander te veroveren. Dit doe je door diverse G-krachten te doorstaan en daarmee de vlag van je tegenstander af te pakken. Let er wel op dat je deelneemt met twee tot vier teams. Ben benieuwd wie gaat winnen!

Rockstar Games gives you Christmas gifts in Grand Theft Auto 5 (GTA 5 Online) with Christmas 2021

Foto: © MJB Events PR

Baseball Bat Tee

Wie van baseball houd kan beter even inloggen op GTA 5 online. Je krijgt namelijk een gratis Baseball Bat Tee en de honkbalknuppel die wij allemaal kenen uit GTA III. Wat waren dat mooie tijden, toch? Old school met een honkbalknuppel een stomp verkopen. Maarja, hou het dan wel gewoon netjes in het spel. Anders kom je zo voor een langere tijd in de Nederlandse Politiecel als je het in het echt gaat doen.

Overige bonussen

Ook kan je de Yogarishima, Fukaru en de Bravado Banshee leveringen claimen in GTA 5. Helemaal gratis de Yogarishima en Fukaru!

Wie deelneemt aan de Car Meet Prize Ride krijgt de Vapid Clique in een Kerstuitvoering cadeau. Daarmee kan je goed de feestdagen ingaan en trots je nieuwe auto laten zien wanneer je weer aanwezig bent bij de Los Santos Car Meet Series in de stad.

Als je toch bij de car meeting bent, dan kan je net zo goed even de testbaan opgaan. Want daar kan je nu de Pfister Comet S2, Annis ZR350 en de Dinka Jester RR uitproberen. Zo kan je bijvoorbeeld donuts draaien of burnouts doen op de testbaan. Misschien tegen je beste vriend of vriendin racen?

Kom ook even langs The Diamond Casino & Resort in het oosten van Los Santos. Als je geluk hebt aan het Lucky Wheel, dan kan je kans maken op diverse prijzen, zoals GTA 5 Dollars (in-game), RP, kleding, accessoires, snacks of verassingsprijzen. Als je echt geluk hebt, dan kan je de Declasse Mamba winnen!

Rockstar Games gives you Christmas gifts in Grand Theft Auto 5 (GTA 5 Online) with Christmas 2021

Foto: © MJB Events PR

Tot slot krijg je ook nog 25 % korting op alle merchandise van Dr. Dre. Hiervoor moet je de volledige missies van The Contract hebben voltooid. Als je dit hebt gedaan, dan kan je naar de Record A Studios gaan waar jij dus deze korting kan inwisselen op de merchandise die verkrijgbaar zijn.

Ook krijg je 40 % korting op alle aanpassingen die je wil doen in jouw nachtclub en in de Benefactor Terrorbyte. Zo kan je het nog beter inrichten en professioneler maken, waardoor je de feestdagen en het nieuwe jaar goed kan in knallen!

Tot slot

We kunnen concluderen dat Rockstar Games weer flink uitpakt in GTA 5 Online. Met deze update kan je tijdens deze lockdown in Kersttijd toch nog even flink genieten. Speel vooral samen met je vrienden, familie of met je buren. Want je weet nooit welke connecties je kunt leggen in deze donkere dagen van 2021.