Review: Op pad met de Politie in Autobahn Police Simulator 3

Review of the game Autobahn Police Simulator 3Foto: © MJB Events PR

Review: Op pad met de Politie in Autobahn Police Simulator 3

Eén van mijn favoriete soort games die ik vaak speel zijn simulatie games. Of het nu gaat om het besturen van een bus, een vrachtwagen, wegwerkzaamheden doe of een burgemeester ben van een stad in Cities Skylines. Als je een simulatie combineert met de Politie eenheid op de snelweg dan krijg je Autobahn Police Simulator 3. Ik mocht deze game uitproberen en zal in dit artikel mijn review erover geven.

Wat is Autobahn Police Simulator 3?

Autobahn Police Simulator 3 is een game van Z-Software en is uitgegeven door Aerosoft GmbH. Het is een actie en simulatie game waarin jij als gamer deel uitmaakt van de Politie eenheid op de (Duitse) snelweg.

Nadat je een korte introductie hebt gehad op het Politiebureau zal je beginnen met je dienst. Tijdens de dienst kan je van allerlei activiteiten op je pad krijgen. Van illegale straatraces tot aan achtervolgingen, ongelukken, schietpartijen of het helpen van mensen bij een verkeersongeval op de snelweg.

Door deel uit te maken van alle activiteiten krijg je ervaringen in de game, kan je vaardigheden ontgrendelen en kan je ook nieuwe materialen krijgen. Op deze manier kan jij als beginnend Politieagent of Politieagente in rang stijgen waardoor je nieuwe, moeilijke en uitdagende missies voorgeschoteld kan krijgen door de meldkamer in de game.

Daarnaast kan je de weg opgaan met verschillende Politievoertuigen. Iedere voertuig is weer geschikt voor een bepaalde operatie. De ene keer heb je een arrestatiewagen nodig en een andere keer juist een snelle wagen. Daardoor kan je niet alleen de snelwegen veilig maken. Maar kan je ook nieuwe wegen, landschappen, industrieën en plaatsen ontdekken in de game. Alleen op die manier kan je het snelst op locatie van het noodgeval komen.

Review of the game Autobahn Police Simulator 3

Foto: © MJB Events PR

Mijn ervaring met deze game

Nadat ik de game trailer had gezien van Autobahn Police Simulator 3 werd ik erg enthousiast. Het zag er in mijn optiek goed uit, en zeker toen ik de verschillende missies las die je kon doen in de game. Eenmaal geïnstalleerd ging ik de game spelen. Een open world game waarin je kunt kiezen tussen (speciale) missies, reageren op oproepen via de radio of gewoon surveilleren op straat.

Al snel bleek dat de grafische weergave van de game niet heel goed is. Dit vond ik dan ook meteen tegenvallen, zeker toen ik de trailer zag met de veelbelovende grafische weergaven. Daarnaast zit er in de gameplay verschillende bugs, waarbij je ook nog eens te maken hebt met een onzichtbare vangrail langs de gehele weg. Dan nog niet gesproken over de plotselinge botsingen op de snelweg (zonder dat er iets staat of ligt), of dat auto’s voor je spawnen.

De (speciale) missies vind ik dan ook interessant, ondanks dat sommige trailers over de top zijn en niet echt realistisch zijn. Maar dat is wel mogelijk in een game. De oproepen die je via de radio krijgt zijn ook interessant om te spelen. Alleen jammer dat je geen collega’s ziet van de Politie eenheid of dat je samen met andere voertuigen achter een auto aangaat.

Een andere nadeel vind ik het staande houden van een auto. Ik heb verschillende keren gehad dat ik een auto van de weg staande ging houden. Deze stopte dan ook na een korte laadscherm. Het enige jammere daarvan is dat je geteleporteerd word naar een andere locatie, die overigens wel verbonden is met de weg waarover je reedt. Dit is dan ook een minpunt, omdat dit juist interessant was wanneer je echt de auto naar de parkeerplaats moest rijden.

Verder viel mij ook op dat de auto’s wel aan de kant gaan, maar dat ze niet van de linkerbaan naar de rechterbaan gaan als je er aankomt met zwaailicht en sirene. Misschien komt dit nog in een toekomstige update, maar dit ziet er wel iets minder realistisch uit.

Al met al vind ik de game wel interessant. De missies zijn leuk, de vrijheid die je krijgt is leuk en je kan leuke activiteiten ondernemen. Alleen jammer van de bugs, grafische weergave en de dingen die minder realistisch zijn dan in het echte leven. Want als dat allemaal goed was, dan zou de vraagprijs voor de game het echt waard zijn!

Review of the game Autobahn Police Simulator 3

Foto: © MJB Events PR

Mijn pluspunten van de game

Mijn eerste pluspunt is dat de game gedeeltelijk open world is. En daarmee bedoel ik dat je vrij bent om op iedere snelweg in de speelmap te rijden. Helaas kan je niet de bermen in of in de natuur rijden. Maar je kan wel zelf kijken of weggebruikers zich wel houden aan de regels. Bijvoorbeeld door een routinecontrole uit te voeren.

Over routinecontroles gesproken. Dan kom je gelijk aan bij mijn tweede pluspunt van deze game. Tijdens het surveilleren kan je dus auto’s, vrachtwagens of bussen aan de kant zetten. Je kan dan de papieren controleren, voertuigen doorzoeken of de technische staat van de auto bekijken. Als je illegalen objecten ziet liggen, dan kan je die in beslag nemen en zou je de bestuurder kunnen aanhouden.

Een derde pluspunt is de afwisseling in de game. Zoals gezegd kan je zelf rondrijden en kijken of er verkeersovertreders zijn in de game. Mocht je dat niet meer willen doen, dan zou je altijd kunnen reageren op de oproepen die je krijgt vanuit de meldkamer om te assisteren bij een calamiteit op de snelweg. Wil je liever actie ondernemen? Dan kan je altijd een (speciale) missie starten om zo verder te komen in de rangorde binnen de Politie eenheid.

Mijn vierde pluspunt van deze game zijn de vaardigheden. Ik snap niet alle logica achter de vaardigheden, maar je kan daardoor wel je voertuigen upgraden, je eigen vaardigheden verbeteren of je kan vechttechnieken aanleren. Op deze manier kan jij een betere agent worden om de wereld van Autobahn Police Simulator 3 te verbeteren.

Tot slot, mijn vijfde pluspunt van deze game, is dat je op het Politiebureau ook allemaal activiteiten hebt. Zo kan je kijken welke (speciale) missies er zijn, kan je een praatje maken met andere collega’s of kan je langsgaan bij de receptie van het bureau. Altijd handig om je dienst iets rustiger te laten verlopen (of kort voor of na de lunchpauze).

Review of the game Autobahn Police Simulator 3

Foto: © MJB Events PR

Mijn minpunten van de game

Mijn eerste minpunt van deze game is dat de details en grafische weergave in de game iets minder mooi zijn gemaakt. De Politieauto’s en het Politiebureau zien er goed uit. Maar de omgeving, de personages en de andere auto’s zijn iets minder mooi gemaakt vind ik persoonlijk. Dit doet helaas wel afbreuk aan mijn game ervaring met deze game.

Een tweede minpunt vind ik sommige missies. Er zijn leuke en interessante missies in de game. Maar andere missies vind ik iets minder of minder interessant. Bijvoorbeeld het ongeval met de koeien op de snelweg waarbij je hun behoeften van de straat moet wegen. Ik snap dat het onderdeel is van een ongeval, maar misschien niet geheel interessant in een game. Ook rijd de Politie eerder weg voordat de voertuigen zijn opgeruimd en de weg weer vrij is gegeven. Dit vind ik een gemiste kans, omdat je daardoor misschien een verkeerd beeld kan krijgen van het Politiewerk op de snelweg.

Mijn derde minpunt vind ik dat er veel lag in de game zit. Tijdens het spelen van deze game heb ik de prestatie zo hoog mogelijk. De computer die ik daarvoor gebruikt kan veel aan. Helaas ondervond ik dat de hoeveelheid frames per second (FPS) hoog stond. Door deze naar beneden af te stellen (wat niet lukte omdat die de wijzigingen niet opsloeg) ervaarde ik veel lag en framedrops tijdens het gamen. Dit vond ik dan ook erg storend.

Het vierde minpunt vind ik de doorzichtige vangrail over de hele map. Dit komt omdat je in principe op de baan moet blijven. Maar daardoor kan je niet van de baan af raken. Helaas is het wel zo dat je over deze vangrail kan vliegen als je ergens hard tegenaan botst. Daardoor heb je niet alleen een onzichtbare vangrail, maar je kan ook niet meer terug op de baan komen waardoor je de game opnieuw moet opstarten. Erg vervelend in mijn optiek. Daarvoor zouden andere oplossingen bedacht moeten worden.

Tot slot, mijn vijfde minpunt, is de onduidelijkheid qua missies en het vrij spelen. Ik kwam erachter dat je een willekeurige melding met de R-key (ingedrukt) kon activeren. Naast deze willekeurige meldingen heb je ook de missies en speciale missies. Dit is allemaal erg leuk om te doen, maar dit kan wel verwarrend zijn voor de gamer dat je naast de willekeurige meldingen ook gewone missies (verhaallijn) en speciale missies hebt. Hierover had er beter nagedacht moeten worden vind ik.

 

Technische specificaties

Om deze game te spelen heb je een aantal vereisten nodig waaraan je computer zou moeten voldoen. Hieronder kan je de minimale vereisten terugvinden die je minstens nodig hebt om Autobahn Police Simulator 3 te kunnen spelen.

  • Besturingssysteem: Windows 10 (64-bits) of hoger
  • Processor: Intel Core i5-2500K 3,3 GHz of hoger, AMD FX 6300 3,5 GHz of hoger
  • Geheugen: 8 GB RAM of hoger
  • Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 1050 ti (3 GB) of hoger, AMD Radeon R9 570 (4 GB) of hoger
  • DirectX: Versie 12 of hoger
  • Schijfruimte: 20 GB
  • Geluidskaart: Stereo
  • Aanvullende opmerkingen: Installatie op een SSD-schijf verbeterd de speelervaring met Autobahn Police Simulator 3

 

Mijn conclusie

Autobahn Police Simulator 3 is een interessante game als je van (Politie) simulatie games houdt. Persoonlijk vind ik de grafische weergave, speelervaring en de uitdaging van de (speciale) missies iets tegenvallen. Daardoor kan je al snel het gevoel hebben dat je uitgespeeld bent met deze game.

Natuurlijk is dat niet het enige. Want de missies in de game zijn aan de andere kant wel afwisselend te noemen. Zeker als je die afwisselt met je eigen surveillance of met de oproepen die via de radio binnenkomen vanuit de meldkamer.

Al met al is het een game die zowel plussen als minnen kent. Daardoor zal ik de game willen beoordelen met een 2,5 op een 5,0 sterrenschaal. De reden daarvoor is dat de game nog best veel bugs kent, dat de grafische weergaven voor een game uit 2022 nog zeker achterblijft (zeker gezien de aanschafprijs) en dat de frames per second (FPS) niet optimaal zijn tijdens het gamen.

Mocht je deze game ook willen hebben, dan kan je die kopen via Steam. Wil jij up-to-date blijven met alle ontwikkelingen rondom Autobahn Police Simulator 3? Volg hen dan via de officiële website, Facebook, Twitter en YouTube.Tags:
,