Review: Koken en je restaurant runnen in PlateUp!

Review of the game PlateUp! - Cook and run your restaurantFoto: © MJB Events PR

Review: Koken en je restaurant runnen in PlateUp!

Gisteren was er een nieuwe game uitgebracht: PlateUp! Een game waarin jij een restaurant runt waarmee jij klanten bediend met verschillende maaltijden. Ik had de mogelijkheid om deze game uit te proberen en zal in dit artikel mijn review erover geven.

Wat voor game is PlateUp!?

PlateUp! is een strategische game waarin je een eigen restaurant zal gaan runnen. Het is een kwestie van strategische planning, ontwikkeling en een goed management. Alleen op die manier weet jij een succesvol restaurant neer te zetten.

In de keuken heb je plek om je gerechten te bereiden. Bijvoorbeeld door de soep te maken, door het vlees uit de koeling te halen en door de borden af te wassen en op te bergen in de borden droogrekken.

Tijdens het spelen moet je zien te overleven in de hectische keuken die je zelf kunt inrichten naar je eigen wens. Of je kan je materialen upgraden zodat je meer inkomsten kunt genereren. Als dit je 15 dagen lukt, dan kan je een nieuwe franchise vrijspelen om zo steeds beter en beter te worden.

Van hoofdmaaltijden tot aan sauzen, toppings, nagerechten of voorgerechten. Het is uiteindelijk jouw keuze die jij gaat maken in je restaurant. En mocht je het interieur niet meer zo leuk vinden, dan kan je altijd de vloer en de muren aanpassen zoals jij dat zou willen hebben.

Review of the game PlateUp! - Cook and run your restaurant

Foto: © MJB Events PR

Mijn review over deze game

Tijdens het spelen van de game kreeg ik in het begin een inleidende tutorial waarmee je kennis maakt met de game. Bijvoorbeeld welke toetsencombinatie je moest gebruiken, hoe de game gespeeld moet worden of hoe je gerechten kunt bereiden om zo je gasten te bedienen.

Wanneer ik de game speelde voelde je gelijk de druk op je schouders. In deze game moet je zowel kunnen koken als je activiteiten op tijd af hebben. Zo viel het mij al vrij snel op dat je snel moet op serveren, dat je gasten niet te lang wachten, en als ze lang moeten wachten, dat je dan klanten gaat kwijtraken. Of erger nog. Je moet vanaf het begin weer beginnen. Hierdoor kan je zeker de druk op je schouders voelen. Zowel het op tijd bedienen van je klanten als het koken, afwassen en snijden van producten in de keuken.

Al vrij snel merkte ik dat je het langzaam aan moest opbouwen. Het is leuk als je vanaf het begin al een volledig restaurant gevuld hebt. Maar kan je het wel aan met je snelheid en capaciteit? Daarom merkte ik dat, wanneer je het stapsgewijs doet, dat je dan sneller kunt gaan uitserveren zodat jij tevreden bent, maar dat je klanten ook tevreden zijn. Op die manier kan je opbouwen naar je streven van 15 dagen waarin je nieuwe onderdelen kunt vrijspelen. En mocht dat echt niet lukken? Dan kan je altijd samen spelen met iemand anders via de multi-player in de game. Zo weet je altijd dat je back-up voor iemand kan zijn of dat iemand jou back-up is.

Mijn pluspunten van de game

Deze game is niet veeleisend qua prestaties van je computer. Daardoor kan je deze game even tussendoor spelen als je even genoeg hebt van andere games die je normaal gesproken zou spelen. Maar mocht je computer beter presteren, dan kan je altijd de kwaliteit van de game opschroeven door de grafische instellingen omhoog te zetten via de game instellingen.

Mijn tweede pluspunt van deze game is dat je het tempo zelf kan bepalen. Dit geld misschien niet voor de wachttijd van je klanten. Maar je kan wel zelf kiezen hoeveel tafels je in het restaurant wilt hebben, wat de keukenindeling zal worden of hoe je de maaltijden kunt serveren.

Mijn derde en laatste pluspunt is dat je de gerechten veelal zelf kunt klaarmaken. Deze gerechten kan je snijden op de snijplanken en klaar leggen zodat je de gerechten sneller kan bereiden en uit kan serveren. Het is wel zo dat iedere snijplank één blok bezet houd. Daardoor moet je keuken wel groter worden gemaakt.

Review of the game PlateUp! - Cook and run your restaurant

Foto: © MJB Events PR

Mijn minpunten van de game

Wat mij gelijk opvalt is de grafische weergave van de game. Natuurlijk past dit prima binnen het thema van de game en de algehele uitstraling. Maar wat zou er gebeuren als deze game een meer modernere uitstraling zou krijgen?

Mijn tweede minpunt aan deze game is de druk die op jouw schouders komt te liggen. Natuurlijk snap ik het dat je niet uren kunt wachten voordat je gasten worden uitgeserveerd. Maar om nu altijd die timer zo snel in te stellen is natuurlijk ook erg ambitieus.

Mijn derde en laatste minpunt aan deze game zijn de gerechten die je moet maken. Je kan helaas niet zelf kiezen welke gerechten je wil serveren in je restaurant. Daardoor ben je verbonden aan de gerechten die de game jou opdraagt. Wanneer je deze wil bereiden, dan heb je niet een bak waar je voorgesneden sla, tomaten of vlees in kunt leggen. Daardoor moet je alles op het laatste moment doen wat weer extra tijd zal kosten.

Technische vereisten

Om deze game te kunnen spelen heb je een aantal vereisten nodig waaraan je computer zou moeten voldoen. Hieronder kan je de minimale vereisten terugvinden. Mocht je computer beter presteren, dan kan je natuurlijk de game op een hogere kwaliteit afspelen.

  • Besturingssysteem: Windows 8 of hoger
  • Processor: Quad Core i5 of vergelijkbaar AMD processor of hoger
  • Geheugen: 8 GB RAM of meer
  • Grafische kaart: Intel HD Graphics 530 of vergelijkbaar met AMD grafische kaart of hoger
  • Schijfruimte: 2GB

 

 

Conclusie

PlateUp! is een leuke game waarmee je eigen restaurant gemaakt kan worden. Een game die eigenlijk niet verveeld en zeker interessant kan zijn als je even iets tussendoor wil gaan spelen.

Misschien zijn de details of de uitwerking van het uiterlijk van de game niet optimaal te noemen, maar dat zorgt absoluut niet voor een mindere speelervaring. Het uiterlijk, de missies en de gameplay past goed bij elkaar waardoor je gewoon je eigen restaurant kan runnen.

Onderaan de streep is het een interessante game die door It’s Happening is ontwikkeld en door Yogscast Games is uitgegeven. Daarom zou ik deze game willen beoordelen met een 4,0 op een 5,0 sterrenschaal.

Wil jij nu ook je eigen restaurant runnen? Dan kan je dat doen vanaf 4 augustus 2022. Deze game is vanaf dan beschikbaar via Steam. Mocht je up-to-date willen blijven van het laatste nieuws? Dan kan je hen vinden via hun officiële website, Twitter en Discord.Tags:
,