Review: Ga de uitdaging aan met Triple Take

Review of the game Triple TakeFoto: © MJB Events PR

Review: Ga de uitdaging aan met Triple Take

In oktober 2022 lanceerde FlyAway in samenwerking met de game publishing Bonus Stage Publishing een nieuwe game genaamd Triple Take. Een simpele game die voor veel vermaak kan zorgen. Ik kon deze game spelen en zal er in dit artikel meer over vertellen.

Wat is Triple Take voor game eigenlijk?

Triple Take is een 2D game waarin je een bepaald parcours moet afleggen. Door te springen en te wegen kan je bedreigingen ontwijken. Ieder level zou je drie keer moeten spelen. Iedere keer dat je het speelt verandert er iets waardoor het moeilijker gaat worden voor jou als gamer.

Met vijf verschillende werelden heb je de mogelijkheid om meer dan vijftig verschillende levels te behalen. Zo moet je verschillende bedreigingen, vijanden en obstakels moeten passeren om op het gewenste niveau te komen. Door de schaduwen en het kleurgebruik kan dit nog lastige worden gemaakt. En mocht het nog niet erg genoeg zijn, dan zijn er ook horror elementen toegepast in de gameplay.

Mijn ervaring met de game Triple Take

Ik moet eerlijk zeggen dat Triple Take mijn verwachtingen voorbij gingen. Ik dacht in het begin van wat is dit voor een game, maar de game speelt lekker weg en je komt vrij snel door de eerste paar levels heen. Dit is erg handig, want je wil natuurlijk wel als gamer snel vooruitgang maken om zo verder te komen in de missies.

Op een gegeven ogenblik stagneert de vooruitgang een beetje. Misschien dat het aan mijn eigen vaardigheden ligt, of het ligt aan de moeilijkheidsgraad van de game. Maar ondanks dat is het erg interessant om te spelen. Al moet ik wel zeggen dat het eerste scherm verwarring opwekte toen ik de game ging starten. Was dit een onderdeel van de eerste missie? Was het een tutorial? Of was het een game om het laadproces door te komen? Hoe dan ook, dit zou misschien iets beter uitgelegd moeten worden door de game ontwikkelaars.

Review of the game Triple Take

Foto: © MJB Events PR

Mijn pluspunten van Triple Take

Mijn eerste pluspunt van deze game is dat de game lekker wegspeelt en dat de game ook niet veel vraagt van een computer. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een game wil spelen tussen de bedrijven door, bijvoorbeeld tussen school en je werk.

Het tweede pluspunt vind ik dat de game goed is vormgegeven qua kleur. Het is duidelijk waar je speler is en wat bij de omgeving hoort. Hierdoor kan je goed ontdekken hoe de missies gespeeld moeten worden zonder eerst te hoeven kijken wat nu precies waar bijhoord.

Mijn derde en laatste pluspunt vind ik de hoeveelheid missies. Enerzijds is het erg vervelend om missies opnieuw te doen omdat er een nieuwe moeilijkheidsgraad is ingebouwd. Anderzijds kan dit voor veel uitdaging zorgen waardoor je niet een simpele game speelt. Dit maakte het voor mij dan ook een stukje interessanter om deze game te spelen.

Mijn minpunten van Triple Take

Mijn allereerste minpunt van deze game vind ik de vormgeving. De game is in 2D gemaakt wat enerzijds onderscheidend is. Tegelijkertijd zorgt dit er wel voor dat de game goedkoop overkomt. Daarom zou ik deze game niet aanbevelen als je meer opzoek bent naar een grafische game met een mooie weergave.

Mijn tweede minpunt vind ik besturing in deze game. Soms is de besturing goed als je springt en naar links of naar rechts beweeg. Een andere keer is dit niet goed. Daardoor kan het dus voorkomen dat je snel afhaakt als de besturing niet doet wat jij zou willen dat het doet.

Mijn derde en laatste minpunt vind ik de hoeveelheid missies. Vijf werelden en meer dan vijftig verschillende levels kunnen voor veel game plezier zorgen. Dit is enerzijds erg leuk, omdat je in ieder geval veel game plezier kan hebben. Anderzijds is het ook de vraag of je alle missies wil uitvoeren die deze stijl heeft van Triple Take. Dit zou dan goed in overweging genomen moeten worden als je deze game zou willen aanschaffen.

Conclusie

Triple Take is een game die je makkelijk op (bijna) iedere computer kunt installeren omdat het niet zo heel veel vraagt van je hardware. Dit is bijvoorbeeld handig als je de tijd moet overbruggen tussen je school (studie) en je werk. Door de verschillende werelden en de verschillende levels die de game te bieden heeft, word er variatie in de game gebracht. Ondanks dat de stijl van iedere level er globaal gezien hetzelfde eruit ziet. Daarom zou ik deze game willen beoordelen met een 5,7. Een game die enerzijds potentie heeft, maar anderzijds simpel is en daardoor niet vergelijkbaar is met andere games die vorig jaar en dit jaar zullen gaan uitkomen.

Mocht je up-to-date willen blijven over Triple Take? Dan zou je hun kunnen vinden via de officiële website, Twitter en YouTube. De game is te koop via Steam. Ik wens je veel game plezier toe met Triple Take!

Tags:
,