Review: Bouw je eigen omgeving in World Turtles

Review of the game World Turtle by Gideon GriebenowFoto: © MJB Events PR

Review: Bouw je eigen omgeving in World Turtles

World Turtles is een nieuwe game dat is uitgebracht door Gideon Griebenow, een ontwikkelaar uit Zuid-Afrika onder de naam van zijn studio Re: cOg Missions. Ik had de mogelijkheid om deze game te spelen en zal in dit artikel mijn review erover geven. (Dit is gebaseerd op een eerdere uitgave van de game dan de daadwerkelijke uitgave die binnenkort zal verschijnen).

Let op: Deze review is mijn eigen mening gebaseerd op de speeltijd en ervaring met de game World Turtles. Het kan zijn dat ik in deze review enkele spoilers heb beschreven die mijn mening onderbouwen of om de context beter begrijpelijk te maken.

Waar gaat World Turtles eigenlijk over?

World Turtles is een strategische simulatie game waarin je in een landschap komt van een grote schildpad rug. Dit is de link die de ontwikkelaar wil maken met het echte ecosysteem in de real-world. Schildpadden zijn namelijk erg belangrijk voor het ecosysteem. In deze game spelen deze schildpadden de hoofdrol die jij moet helpen overleven en een nieuwe thuis voor moet gaan maken. Dit kan je onder meer doen met het geven van voeding.

Door samen te werken met andere spelers kan jij een nieuwe omgeving voor de Meeps maken, waardoor je nieuwe dingen kunt ontdekken of waardoor je nieuwe locaties kunt bouwen voor de inwoners. Op deze manier kunnen zij sterker worden en kan jij steeds beter worden om de verblijfplaats te upgraden en te verbeteren.

Review of the game World Turtle by Gideon Griebenow

Foto: © MJB Events PR

Mijn ervaring met World Turtles

Het spelen van World Turtles was voor mij in het begin een interessante game. Mede doordat ik dit soort type simulatie en strategie games niet gewend was. Games zoals Cities Skylines zijn ook strategische en simulatie games, maar die spelen toch anders dan World Turtles. Maar dat heeft de pret tijdens het spelen van World Turtles zeker niet negatief beïnvloed. Integendeel zelfs!

De grafische weergave van de vind ik goed en past goed binnen deze game. Daarbij moet wel gezegd worden dat de ontwikkelaar dit allemaal in zijn eentje heeft mogen realiseren wat natuurlijk ontzettend gaaf is om te doen en te zien. Sinds kort heeft hij een nieuwe game publisher. Hierdoor is wel de lanceringsdatum verschoven naar 2023, maar dat zal alleen maar de game ten goede gaan komen.

Zeker als je kijkt dat de zogeheten Meeps de schildpad moeten redden. Dit klinkt misschien als een vreemd verhaal, maar het is zeker een interessante manier om deze game te kunnen spelen. Zo kan je niet alleen de Meeps redden, maar kan je er ook voor zorgen dat de schildpad gered kan gaan worden door de Meeps. Dit zou je moeten doen door een kamp te creëren en daarop een katapult te zetten. Daarmee kan je dan de schildpad voeden zodat deze blijft leven.

In de game zelf was dit een uitdaging voor mij, maar wel een interessante uitdaging. Hierdoor zou je strategisch moeten nadenken en moeten kijken hoe je de situatie zal gaan aanpakken. Om steeds beter te worden moet je ook onderzoek doen en je locatie (laten) ontwikkelen. Dit geeft een nieuwe kijk op de realiteit, omdat je daarmee nieuwe uitdagingen mee kunt aangaan. Bijvoorbeeld door hout te vinden op je World Turtles (de locatie waar dit allemaal afspeelt).

Tot slot hebben we het nog niet gehad over het landschap en de geluiden. Het landschap is erg groot en bevat verschillende dalen en heuvels. Dit zorgt voor afwisseling en kan hier en daar als uitdaging worden beschouwd (zeker als je een huis moet plaatsen). Dit gaat allemaal gepaard met een leuke soundtrack, leuke achtergrond geluiden en ook de commando’s die de Meeps geven tijdens het spelen van deze game.

Review of the game World Turtle by Gideon Griebenow

Foto: © MJB Events PR

Mijn pluspunten van World Turtles

In het begin krijg je een goede tutorial voorgeschoteld die je eigenlijk wegwijs maakt in de game. Dit is erg handig wanneer je nog niet zo goed weet hoe deze game gespeeld moet worden. Zo zat ik in het begin te kijken waar ik wat kon vinden, maar door deze inleidende tutorial kan je je eigen weg vinden.

Mijn tweede pluspunt is dat de game op verschillende manieren gespeeld kan worden. Natuurlijk zijn er doelen die je moet of kunt behalen. Maar over het algemeen heb je een vrije keuze over hoe je de game uitvoert en je eigen locatie vorm gaat geven in de game World Turtles.

Mijn derde en laatste pluspunt is dat het geen hele zware game is waarbij je goed moet nadenken. Natuurlijk moet je op sommige momenten goed nadenken, maar het is niet zo dat je alleen maar moet nadenken over hoe je de indeling gaat doen. Daardoor kan het een hele goede game zijn om tussen werk en school te spelen op je computer of laptop.

Mijn minpunten van World Turtles

Mijn eerste minpunt is dat de game misschien na een iets langere tijd van spelen kan gaan vervelen. Dit is niet doordat er geen uitdaging of eigen vrijheid in de game te vinden is. Maar omdat de speelwijze van de game misschien als herhaling zou kunnen aanvoelen.

Daarnaast is mijn tweede minpunt dat de grafische weergave misschien niet hetzelfde zou zijn als moderne games zoals GTA 5, Skull & Bones, of Assassin’s Creed Mirage. Dit is niet per definitie een slecht onderdeel, maar zou wel moeten worden meegenomen als je echt voor een hoogstaand grafisch werk wil gaan kiezen.

Het derde minpunt is dat de game nog steeds in een testfase zit. Dit is enerzijds erg handig omdat je steeds met updates te maken hebt waardoor onderdelen steeds beter gaan. Anderzijds kan dit ook vervelend worden omdat je geen uitgebrachte game in je eigen bezit hebt. Daarmee zou je rekening moeten houden als je World Turtles zou willen kopen.

Review of the game World Turtle by Gideon Griebenow

Foto: © MJB Events PR

Technische specificaties

Deze game kan je op zowel de Windows, Apple als op StreamOS + Linux spelen. Dit betekend dus dat je kunt samen spelen met andere gamers die World Turtles ook in hun bezit hebben. Gelukkig hoef je voor deze game niet hele hoge specificaties te hebben. Op de Steam-pagina van World Turtles kan je de minimale vereisten vinden voor Windows, Apple en voor SteamOS+Linux.

Conclusie

Ondanks dat World Turtles nog in ontwikkelingsfase is, word het een mooie en uitdagende game om te gaan spelen. Een game die als een echte simulatiegame gezien kan worden, terwijl dat het niet een simulatiegame is zoals Cities Skylines, Planet Zoo of Bus Simulator.

Ik hoop dan ook van harte dat de ontwikkelaar en de nieuwe publisher van deze game meer ontwikkelingen gaan toevoegen. Hierdoor kan de game nog beter, interessanter en uitdagender worden dan die nu al is. Ondanks de misschien iets tegenvallende grafische weergave zal ik deze game wel beoordelen met een 7. Het is zeker geen verkeerde game om te gaan spelen en ik zal zeker benieuwd zijn naar de toekomstige updates die naar deze game worden gebracht.

Ben jij enthousiast geworden van World Turtles? Dan kan je deze game binnenkort spelen op je eigen computer. Voor meer informatie kan je de officiële website bezoeken van World Turtles. Of je kan hen volgen via Facebook, Discord, YouTube en Twitter.

Tags:
,