Review: Als commandant aan de slag in de game Destiny’s Sword (pre-alpha version)

Review of the game Destiny's SwordFoto: © MJB Events PR

Review: Als commandant aan de slag in de game Destiny’s Sword (pre-alpha version)

In oktober kwam een nieuwe game uit genaamd Destiny’s Sword. Een game waarin je als commandant je troepen moet gaan leiden in een nieuwe wereld waarin technologie ene belangrijke rol speelt. In dit artikel geef ik een review over deze game die ik op de PC (Steam) heb gespeeld.

Let op:¬†Deze review is mijn eigen mening gebaseerd op de speeltijd en ervaring met de game Destiny’s Sword. Het kan zijn dat ik in deze review enkele spoilers heb beschreven die mijn mening onderbouwen of om de context beter begrijpelijk te maken.

Waarschuwing:¬†Deze game review is gebaseerd op de pre-alpha versie van Destiny’s Sword. Er komt nog een definitieve versie. Indien dit mijn mening veranderd over deze game, dan zal ik dit toelichten in dit artikel.

Wat is Destiny’s Sword voor game eigenlijk?

Destiny’s Sword is een game dat zich afspeelt in de toekomst (fictieve wereld Cypris), waarbij door slimme technologie de eenheid kan genezen. Daardoor staat er maar één dilemma voor hun in de weg en dat is zichzelf. Jij als gamer bent de commandant van deze eenheid. Door tactische keuzes te maken kan jij de eenheid zo aansturen dat zij binnen enkele minuten volledig hersteld zijn tijdens gevechten, maar dat zij ook mentaal gezond blijven.

Iedere teamlid van de eenheid heeft zijn of haar eigen verhaal, maar ook zijn of haar eigen vaardigheden. Door jouw leiding kunnen zij nieuwe vaardigheden ontwikkelen wat ook weer invloed heeft op zijn of haar eigen prestaties. Daarin speelt het empathisch vermogen een belangrijke rol tijdens het uitvoeren van de taken voor je eenheid.

Zo moet je bijvoorbeeld een teamlid helpen als zij verschillende verliezen hebben moeten doorstaan waardoor zij weer gemotiveerd moeten worden. Daardoor wordt het enerzijds een tactische game tijdens de gevechten, maar anderzijds ook een belangrijke vaardigheid om inlevingsvermogen te ontwikkelen waardoor je het team weer helemaal er bovenop brengt.

Review of the game Destiny's Sword

Foto: © MJB Events PR

Mijn ervaring met Destiny’s Sword

Inmiddels ben ik verschillende strategische- en simulatiegames gewend. Ik heb daarbinnen ook verschillende favorieten die ik met regelmaat speel. Destiny’s Sword is eigenlijk ook een strategische game. Een game waarbij je goed moet nadenken welke acties je wanneer gaat uitvoeren. Want een verkeerde actie kan het mentale welzijn van je eenheid doen verminderen, of juist doen vergroten bij goed ingrijpen.

Een ding wat mij gelijk opviel tijdens het spelen van deze game is het ontwerp van deze game. De game is ontwikkeld op een 2D manier waarbij er geen 3D visualisatie beschikbaar was. Dit betekent dus dat het spel vooral werkt door het klikken in plaats van zelf door het spel te gaan bewegen.

Daarnaast was het in het begin een beetje onduidelijk hoe het allemaal precies werkte. Je krijgt wel een basis tutorial en basis uitleg over de game zelf, maar niet hoe alles precies in elkaar steekt en hoe je naar de volgend fase zou kunnen gaan. Daarbij moet je vaak terug gaan naar de basis om je plan van aanpak te evalueren en nieuwe leerpunten eruit te halen. Dit was voor mij dan wel een tegenvallend resultaat, ondanks dat ik het concept van deze game wel (erg) interessant en origineel is

Mijn pluspunten van Destiny’s Sword

Mijn eerste pluspunt is dat je zelf een commandant bent van een eenheid. Hierdoor kan je de eenheid aansturen zoals jij dat zou willen. Helaas is dit wel beperkt tot een aantal keuzes, maar je hebt daarin wel de vrijheid waardoor de ontwikkeling daarop anders zal gaan verlopen.

Een tweede pluspunt vind ik dat de personages zijn of haar eigen eigenschappen heeft. Hierdoor kan je een combinatie maken van verschillende eigenschappen die ingezet kunnen worden tijdens gevechten. Daardoor kan de ene persoon beter handelen in de ene situatie, terwijl dat de andere persoon juist beter is in de andere situatie.

Mijn derde pluspunt vind ik de vormgeving en de verhaallijn van de game. Het is een strategische- en simulatiegame waarin verschillende mogelijkheden zijn. Hierdoor zal de verhaallijn ook iedere keer anders worden. Tegelijkertijd is dit gepresenteerd op een manier die onderscheidend is ten opzichte van andere strategische- en simulatiegames.

Review of the game Destiny's Sword

Foto: © MJB Events PR

Mijn minpunten van Destiny’s Sword

Ondanks dat de verhaallijn van Destiny’s Sword een interessante verhaallijn is, vind ik deze verhaallijn niet altijd even logisch of interessant. Dat is gelijk ook mijn eerste minpunt van deze game. Daardoor kan het soms als saai of niet interessant worden beschouwd.

Mijn tweede minpunt van deze game vind ik de manier waarop de vormgeving is gedaan. Zoals eerder gezegd is dit voor Destiny’s Sword een unieke manier om zichzelf te presenteren. Tegelijkertijd kan dit ook afbreuk doen aan de game zelf, omdat we in anno 2023 een andere soort game verwachten waarbij details, vormgeving en verhaallijn een belangrijk onderdeel zijn van een game.

Tot slot, mijn derde minpunt, vind ik de mogelijke acties die uitgevoerd moeten worden. Soms moet je per definitie een bepaalde procedure volgen of keuzes maken uit een aantal beschikbare acties. Dit maakt voor mij de game iets minder interessant, omdat je daarmee niet je eigen creativiteit kan toepassen in de game. Dit is dan ook een gemiste kans vanuit mijn perspectief gezien.

Conclusie

Destiny’s Sword is een game dat gebaseerd is en verder gaat op de boekenreeks van M.D. Cooper van een boekenreeks Aeon 14-series en Lucidium Run. Een game die in mijn optiek zeker potentie heeft om mee verder te gaan. Tegelijkertijd is het wel een game waarbij je goed moet nadenken. Want een verkeerde stap die je maakt kan je eenheid als commandant doen breken.

Onder aan de streep zie ik verschillende plus- en minpunten. Daarom zou ik deze game willen beoordelen met een 6. Een game die zeker potentie heeft en dit laat zien. Zeker een onderscheidende manier ten opzichte van de andere games die beschikbaar zijn. Tegelijkertijd is het ook wel weer een game die gaat vervelen naar mate de duur dat je het speelt. Daarom zou het voor de makers interessant kunnen zijn als er meer afwisseling zou plaatsvinden.

Wil jij deze game ook spelen? Dan kan je deze game vinden via Steam. Mocht je eerst meer informatie willen hebben over deze game. Dan kan je hun vinden via de offici√ęle website, Facebook, Twitter, YouTube en Discord.

Tags:
,