Reis af naar Bagdad in de negende eeuw in Assassin’s Creed Mirage (2023)

Travel to Baghdad in the 9th century with Assassin's Creed Mirage (2023)Foto: © Ubisoft

Reis af naar Bagdad in de negende eeuw in Assassin’s Creed Mirage (2023)

Eerder dit jaar schreef ik het artikel 15 jaar jubileum van Ubisoft’s franchise Assassin’s Creed. Een artikel dat ging over 15 jaar Assassin’s Creed. Gisteren, 10 september 2022, werd tijdens het jaarlijkse Ubisoft evenement genaamd Ubisoft Forward een belangrijke onthulling gemaakt. In 2023 verschijnt een nieuwe game genaamd Assassin’s Creed Mirage. In dit artikel vertel ik meer over deze nieuwe game.

Wat is Assassin’s Creed?

De geschiedenis van Assassin’s Creed gaat terug naar 2007. Toen bracht Ubisoft, de gameontwikkelaar achter onder meer de franchise Assassin’s Creed, de eerste game uit. In de loop der tijd zijn er verschillende soorten games uitgebracht met uitbreidingen in de vorm van een DLC. Van het Midden-Oosten, tot aan de Vikingen, Egyptenaren, Romeinen of terug naar de Franse Revolutie in Parijs (Frankrijk).

In iedere game uit deze gamereeks ben jij, als gamer, een lid van de zogeheten Orde van der Assassijnen. Zij strijden om het Credo bewaard te houden die de Tempeliers willen vernietigen.

Met de Animus in het heden proberen onderzoekers het verleden te achterhalen. Deze Animus is een technologische ontwikkeling waarmee terug in de tijd gegaan kan worden. Dat is per game dan weer verschillend. In het geval van de aankomende game Assassin’s Creed Mirage zullen we terug gaan naar de negende eeuw in Bagdad.

Foto’s: © Ubisoft

Assassin’s Creed Mirage

Naast de andere game aankondigingen en updates van Assassin’s Creed zal er in 2023 ook een nieuwe game uitgebracht worden. Assassin’s Creed Mirage, die opvolger is van de voorgaande game Assassin’s Creed Valhalla (2020).

In deze nieuwe game zal jij als speler in de huid kruipen van Basim Ibn Is’hag. Basim bevind zich in de negende eeuw in Bagdad (Irak – Azië). Basim is op dat moment een slimme straatdief die opeens nachtmerrieachtige visioenen te zien krijgt. Hij is daardoor op zoek naar antwoorden en gerechtigheid.

Omdat Basim op zoek is naar deze antwoorden en gerechtigheid, besluit hij zich aan te sluiten bij een eeuwenoude organisatie. Daar leert hij het nieuwe credo te begrijpen. Deze credo zal Basim’s leven voorgoed veranderen op indrukwekkende wijze, die hij zich daarvoor ook niet had kunnen voorstellen.

Assassin’s Creed Mirage speelt twintig jaar voor Assassin’s Creed Valhalla af. Dit komt doordat Basim al gezien kon worden in de voorgaande game uit deze gamereeks, namelijk in Valhalla die in 2020 uitkwam. Nu twintig jaar voor Valhalla kunnen wij het verhaal van de 17-jarige jongen zelf ervaren.

Foto’s: © Ubisoft

De Assassin’s in Bagdad, waaronder Basim’s mentor genaamd Roshan, zien veel potentie in Basim en zijn vaardigheden. Samen ontdekken en ontvluchten zij naar het verborgen fort van Alamut. Door deze ontdekkingen leert Basim meer over zichzelf. Zo leert hij de mysterieuze rituelen, krachtige beginselen, ontwikkeld hij zijn unieke bekwaamheden, ontdekt hij zijn ware identiteit en leert hij de nieuwe Creed kennen.

Hierdoor gaat Ubisoft met de franchise Assassin’s Creed terug naar de roots. Assassin’s Creed Mirage zal daarmee dan weer een eerbetoon zijn naar de originele Assassin’s Creed order, die bij veel gamers bekend staan als de Hidden Ones die uitgroeien tot master Assassin’s. In combinatie met Bagdad, dat in de negende eeuw de metropool was, bied daarbij Basim een mooie dichte stad aan waar hij met het grote Assassin’s Creed gereedschap assortiment zich een weg kan banen.

Ondanks dat er in deze stad en tijdsperiode nog niet veel gesproken werd over de Assassin’s, moet deze Hidden Ones niet onderschat worden. Tijdens de ontdekkingsreis van Basim kan hij contracten en updates krijgen van het Hidden Ones Netwerk in Bagdad. Daarmee kan hij niet alleen de stad tot in de puntjes leren, maar kan hij ook aanwijzingen verzamelen over zijn doelwitten. Eenmaal gevonden is het nog maar een kwestie van tijd voordat de bekende assassinations uitgevoerd zullen worden vanuit een struik, achter een muur of vanuit de lucht.

Conclusie

Ik kijk met veel belangstelling uit naar deze aankomende Assassin’s Creed Mirage release in 2023. Met Basim, Roshan en de roofvogel Enkidu zal je terug gaan naar de negende eeuw in Bagdad. Een stad die op dat moment uit vier verschillende districten bestaat. Een game waarbij we terug gaan naar de originele roots van Assassin’s Creed die zeker een waardevolle toevoeging is tot de franchise Assassin’s Creed. Mocht de game uitkomen, dan zal ik uiteraard weer een game review schrijven op mijn website. Tot die tijd kunnen we voorlopig blijven genieten van de trailer video van Assassin’s Creed Mirage!