‘Oskoreia Season’ en ‘Tombs of the Fallen’ beschikbaar voor Assassin’s Creed Valhalla

Oskoreia Season and Tombs of the Fallen in Assassin's Creed Valhalla by UbisoftFoto: © Ubisoft

‘Oskoreia Season’ en ‘Tombs of the Fallen’ beschikbaar voor Assassin’s Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla werd uitgebracht op 10 november 2020 en behoort tot de bekende Assassin’s Creed gamereeks. Deze versie speelt zich af in de tijd van de Vikingen. Ondanks dat deze game al een jaar beschikbaar is heeft Ubisoft het vierde seizoen van Assassin’s Creed Valhalla, genaamd Oskoreia Seizoen gelanceerd. In dit artikel vertel ik er meer over.

Assassin’s Creed Valhalla is, zoals gezegd, een game uit de Assassin’s Creed gamereeks waarin je in de tijd van de Vikingen speelt. Binnen dit spel heb je daarbij te maken met verschillende seizoenen en nieuwe (content) patches die Ubisoft uitbrengt. Zo is het mogelijk om vanaf nu in het Oskoreia Seizoen te spelen, die gratis beschikbaar is voor alle platformen waarop het spel te spelen is.

De eerste activiteit is de Oldin’s Wild Hunt waarbij geesten van doden opstaan en woest jagen op de zwakkere spelers. Hierdoor moeten de spelers van het spel Ravensthorpe verdedigen en deze dreiging proberen af te slaan. Hierdoor moeten de spelers bewijzen dat Raven Clan geen makkelijke prooi is om aan te vallen.

Het tweede activiteit is het Oskoreia Festival dat speelbaar is van 11 november tot en met 2 december 2021. Dit is een gratis evenement en bevat nieuwe activiteiten en quests, waarbij spelers een tal aan beloningen binnen kunnen halen. Om hieraan mee te kunnen doen moet je Engeland weten te bereiken en één van de eerste twee verhaallijnen te voltooien (Grantebridgescire of Ledecestrescire). Daarnaast moet je nederzetting het niveau 2 hebben.

Swamp traps - Oskoreia Season and Tombs of the Fallen in Assassin's Creed Valhalla by Ubisoft

Swamp traps – Oskoreia Season and Tombs of the Fallen in Assassin’s Creed | Foto: © Ubisoft

Tijdens het Oskoreia Festival kunnen spelers drie verschillende activiteiten spelen: boogschieten, paardrijden en het nieuwe toernooi tegen geesten. Deze drie activiteiten kunnen steeds opnieuw gespeeld worden. Tijdens het spelen van deze missies belanden de spelers in de Veil, waarbij ze geconfronteerd worden met de verschillende uitdagingen die zij tegemoet komen waardoor zij hun vechtwaardigheden testen en tot het uiterste moeten gaan. Het zal namelijk steeds moelijker gaan worden.

Bij het boogschieten worden er steeds nieuwe doelwitten gekozen die de voortgang van de spelers zullen gaan beïnvloeden. Zo zullen zij een zo hoog mogelijke score moeten neerzetten. Als afwisseling kan je de nieuwe quests uitvoeren waarbij je de Mad Monk zal gaan ontmoeten.

Als dat nog niet genoeg is zal er een nieuw gebied beschikbaar zijn binnen Assassin’s Creed Valhalla, genaamd Tombs of the Fallen. Dit zijn de uitgestrekte kerkers die in Engeland liggen. Deze extra omgeving is vanaf 9 november beschikbaar wanneer de spelers hun nederzetting hebben ontgrendeld. Dit is voor iedereen gratis bespeelbaar op ieder platform waarop je de game kunt spelen.

Tot slot, in het kader van de eerste verjaardag van Assassin’s Creed Valhalla, zal er extra content beschikbaar zijn voor in het spel. Zo kunnen spelers onder meer de Valravn’s Claw, een elegant nieuw eenhandig zwaard en een exclusieve eenhoorn-rijpaard via het Special Event Challenges kunnen krijgen of vrijspelen.

Ghost battle - Oskoreia Season and Tombs of the Fallen in Assassin's Creed Valhalla by Ubisoft

Ghost battle – Oskoreia Season and Tombs of the Fallen in Assassin’s Creed Valhalla by Ubisoft | Foto: © Ubisoft

Assassin’s Creed Valhalla is speelbaar op de Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 4 en 5, Stadia, Amazon Luna en Windows. De game kun je onder meer kopen in de Ubisoft webshop of via Epic Games. De game is onderdeel van het Ubisoft+ abonnement. Wil je meer lezen en zien over Assassin’s Creed (Valhalla)? Volg dan Assassin’s Creed via hun website, Facebook, Instagram, Twitter, Twitch, YouTube en Discord.

Note: Spelers die Assassin’s Creed Valhalla op de huidige consoles aanschaffen, ontvangen een gratis next-gen upgrade voor Xbox Series X of PlayStation 5. De voortgang zal opgeslagen en bijgehouden worden door de toepassing van het Ubisoft Connect-ecosysteem.