Op avontuur als Special Forces in Call of Duty Vanguard

Special forces in Call of Duty Vanguard by ActivisionFoto: © Activision

Op avontuur als Special Forces in Call of Duty Vanguard

Call of Duty Vanguard is gisteren uitgekomen en dat betekend dat er een nieuw Call of Duty spel op de markt is gekomen. Een spel dat al eerder aangekondigd werd en goed ontvangen werd door vele fans, gamers en in de media. Ik vertel je meer over dit spel in dit artikel.

Call of Duty Vanguard speelt zich af in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo ben je op het ene moment nog bezig met de parachutesprongen boven Frankrijk en op het ander moment zit je op de vuurlinie bij Stalingrad als sluipschutter. Hierdoor beleef je op realistische wijze de brute Tweede Wereldoorlog zoals de veteranen, verzetsstrijders en burgers de Tweede Wereldoorlog in het echt hebben beleeft.

In Call of Duty Vanguard heb je, zoals we van Call of Duty gewend zijn, een aantal gamevarianten die door de gamer gespeeld kan worden. De eerste modus is de storyline. Je beleefd de elite eenheid vanuit de ogen van Arthur Kingsley. Hij zal dan ook het doel hebben om de vijand te verslaan, hoe klein die kans soms ook lijkt te zijn. Zo zal je het ene moment een automatisch geweer moeten pakken, het andere moment een sniper en op ander moment het mes voor tactische aanvallen te maken. Hierdoor kan je het spel op verschillende manieren aanpakken. De rustige en tactische manier of de Rambo-stijl om de vijand te verslaan.

 

De tweede modus is de Call of Duty Vanguard multiplayer. In deze modus kan je het opnemen als individu of als team tegen andere Call of Duty Vanguard gamers. Zo heb je 20 verschillende speelmappen, waarvan 16 speelmappen de core multiplayer-ervaringen hebben en vier speelmappen hebben de schermutselingen in de Champion Hill. Al deze mappen zijn verdeeld over de gebieden van de Stille Oceaan, het Westfront, het Oostfront en in Noord-Afrika.

De derde modus is de Call of Duty Vanguard Zombies. In deze modus neem je het als Special Forces op tegen de vijand, die worden aangevoerd door de vijand Wolfram von List. Dit gebeurd in het gebied Stalingrad. Tijdens het spelen kan je bovennatuurlijke krachten gebruiken waardoor je de vijand hopelijk kan verslaan. Of je deze modus één keer speelt of twee keer speelt. Je kan het zo vaak spelen als je zelf zou willen.

Ondanks dat ik Call of Duty Vanguard nog niet heb gespeeld lijkt het mij een realistische en interessante game om uit te proberen in de (nabije) toekomst. Wanneer ik het spel heb gespeeld dan zal ik daar een artikel overschrijven. Voor nu hebben de gameontwikkelaar Sledgehammer Games dat uitgebracht is door Activision een knap staaltje werk weer weten neer te zetten. Wil jij dit spel nu ook kopen? Dan kan dat via PlayStation, Xbox of PC. Wil je meer informatie over het spel krijgen? Dan ken je terecht op de officiële Call of Duty Vanguard website.

Foto’s: © Activision

Tags: