Microsoft Flight Simulator 2020 is vanaf vandaag te koop

Microsoft Flight Simulator 2020 is now availableFoto: © Microsoft Corporation

Microsoft Flight Simulator 2020 is vanaf vandaag te koop

14 jaar later dan de lancering van Microsoft Flight Simulator X (2006) heeft Microsoft vandaag de nieuwste Microsoft Flight Simulator 2020 gelanceerd. In dit artikel laat ik zien wat je kan verwachten van de nieuwste Flight Simulator van Microsoft. Deze game is gemaakt in samenwerking tussen Microsoft, Asobo Studio en Xbox Game Studios.

Wat is Microsoft Flight Simulator?

Eind jaren ’70 brachten Bruce Artwick met zijn bedrijf subLOGIC de eerste versie uit van Flight Simulator. Dit was een computerspel waarin de gebruiker een vliegtuig kon besturen. Destijds was het nog lang niet geavanceerd zoals we dat vandaag de dag kennen met moderne spellen.

In de jaren die daarna volgden ontwikkelde het spel zich steeds meer. Dit bracht Microsoft zover om in 2004 de Microsoft Flight Simulator te lanceren. Twee jaar later werd de nieuwste versie gelanceerd genaamd Microsoft Flight Simulator X. Als vliegtuigfanaat of hobbypiloot kan je als speler in de huid kruipen van de piloot en op die manier de nieuwste Boeing of Airbus toestellen besturen. Of je nu vliegt vanuit Amsterdam naar Parijs, van Amsterdam naar Londen of helemaal van Amsterdam naar Singapore of naar San Jose in Amerika.

Tijdens het spel kan de gebruiker verschillende instellingen aanpassen. Bijvoorbeeld het weer onderweg, hoe druk het is in de lucht en via welke route de gebruiker wil gaan vliegen. Hierdoor kan het niveau van beginner tot expert worden aangepast. Mocht dit toch nog geen uitdaging zijn, dan kunnen er door middel van mods en andere aanpassingen problemen onderweg gemaakt worden voor een mogelijke noodlanding.

Voor net beginnende piloten is er een training reeks van 20 lessen. In deze lessen wordt de gebruiker meegenomen naar verschillende situaties. Van het opstijgen en landen tot aan het landen van een privéjet of het omgaan met uitvallende motoren. Het bezoeken van de verkeerstoren was ook een alternatief voor het spel.

 

Waarom is Microsoft Flight Simulator 2020 zo populair?

Na 14 jaar wachten en veel ongeduld bij veel hobbypiloten heeft Microsoft in 2019 en 2020 aangekondigd om een nieuwe versie te lanceren. Het volledige spel is flink onder handen genomen en alles heeft een nieuw jasje gekregen. De menu’s en toestellen zijn gemoderniseerd, en zijn de landschappen echt realistisch gemaakt (waarvoor wel een goede internetverbinding vereist is).

Naast de indrukwekkende landschappen heeft Microsoft ook een update doorgevoerd in het weer en verkeer van het spel. Net zoals in Microsoft Flight Simulator X uit 2006 is het ook mogelijk om in de Microsoft Flight Simulator 2020 het verkeer en weer aan te passen. Bijvoorbeeld zoals je het zou willen in de game. Ook in Microsoft Flight Simulator 2020 is het mogelijk om het live weer en verkeer toe te passen in de game. Hierdoor krijg jij als gebruiker meer het gevoel dat je aan het vliegen bent, ondanks dat je in de simulator niet van de grond afkomst en in het echt wel.

Microsoft Flight Simulator 2020 is misschien voor veel beroepspiloten niet voldoende genoeg. Maar Microsoft heeft onlangs aangegeven dat zij het spel in de nabije toekomst nog willen uitbreiden. Bijvoorbeeld door meer grafische elementen toe te voegen, door samen te werken met Microsoft Azure, een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D ontwikkelingen en met 700 bedrijven die allemaal willen bijdrage aan (gedetailleerde) aanvullingen aan het spel.

 

Conclusie

Ondanks dat we 14 jaar hebben moeten wachten tot een nieuwe Microsoft Flight Simulator 2020 is het meer dan waard geweest! Het spel is voor veel (hobby)piloten een grote stap in de goede richting, ondanks dat er op sommige gebieden nog wel meer te halen valt. Microsoft en haar directe partners die het spel hebben ontwikkeld hebben dan ook in de afgelopen vier jaar veel werk verricht. Wil je zelf het spel kopen? Dan moet je voor de standaard versie € 59,99 neerleggen. De deluxe uitvoering kost € 89,99, en de premium versie deluxe versie kost € 119,99. Vergeet ook niet om een echte Boeing of Airbus stuur te kopen. Zo beleef je het vliegen in de hoogste sferen die mogelijk zijn. Meer informatie over Microsoft Flight Simulator kan je vinden op de officiële website.

Foto’s: © MJB Events PR

Tags: