Het spel Photography Simulator komt er (hopelijk) aan!

Sneeuw in de winter van 2020 - 2021 - Het dorp WijnaldumFoto: © MJB Events PR

Het spel Photography Simulator komt er (hopelijk) aan!

Met de moderne technologie en geavanceerde software is het voor game developers steeds makkelijker geworden om de realiteit na te bootsen op de computer. Zo zal er binnenkort de Photography Simulator gelanceerd worden via Steam. Maar wat voor spel is dit eigenlijk? In dit artikel vertel ik er meer over.

Wat is Photography Simulator?

Photography Simulator is een spel waarbij je als fotograaf foto’s mag gaan maken. Zo ga je op pad om wildlife foto’s te maken, waarbij je het fototoestel goed moet afstellen om het perfecte plaatje te maken. Denk bijvoorbeeld aan de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd, ISO-waarden) maar ook aan de compositie.

In het spel komt de hele sfeer rondom het maken van een foto naar voren. Zo moet je niet alleen de foto maken, maar moet je ook kiezen welke kleren je aan gaat doen, welk soort apparatuur je wil meenemen, hoe laat je vertrekt en naar welke locatie je moet gaan. Op deze manier heb je het volledige proces over het maken van foto’s in eigen hand. Van het (nog net niet) wakker worden tot aan het maken van de betreffende foto.

Naast het maken van de foto en de voorbereiding daarvan heeft de speler ook camera-apparatuur bij zich. Zo heeft diegene de beschikking over verrekijkers en drones om het dier zo snel mogelijk te spotten zodat je de foto op het juiste moment kunt maken. We mogen daarbij niet vergeten dat je de (natuur)wereld mag verkennen en dat je bepaalde doelstellingen en vaardigheden kunt ontwikkelen om meer uit je foto’s te halen.

Wanneer je het perfecte plaatje heb gemaakt, dan krijg je in deze Photography Simulator ook de kans om je foto voor een zo goed mogelijk prijsje fictief te verkopen! Kort gezegd leer je het fotograferen van het begin tot aan het einde, waarbij je jezelf steeds beter kunt maken en laten worden!

Toekomst van het spel

Het spel is ontwikkeld door Madnetic Games samen met PlayWay en zeventig andere game ontwikkelaars. In dit proces hebben fotograferen hun visie en workflow gedeeld met de gameontwikkelaar om een zo realistisch beeld te krijgen over het beroep als fotograaf! Op deze manier kan jij in de game je eigen verhaal maken en verschillende materialen uitproberen waar je in de realiteit misschien niet zo snel de kans voor zou gaan krijgen.

Ondanks dat het spel al wel aangekondigd is op Steam, is er op dit moment nog geen datum genoemd waarop de game te koop zal zijn. Voor degene die het spel wel willen kopen zouden volgens de melding op Steam wel korting kunnen krijgen. In de tussentijd kan je het spel wel toevoegen aan je wensenlijst op Steam zodat je een melding krijgt wanneer het spel verkrijgbaar is. In de tussentijd kunnen we even wegdromen bij de onderstaande trailer van Photography Simulator!