F1 Manager 2022 is een nieuwe game van Frontier en F1

The race in the F1 Manager 2022 game by Frontier Developments and F1Foto: © F1® Manager 2022 / Frontier Developments

F1 Manager 2022 is een nieuwe game van Frontier en F1

Sinds 2018 speel ik al Formule 1 op de computer. Een racespel waarin je de echte wereld van de Formule 1 naspeelt in de virtuele wereld. Je kan racen in een bestaand team, of je kan sinds de 2020 editie je eigen team opbouwen. Maar er is ook ander nieuws. Begin van deze maand maakte de officiële F1 organisatie als Frontier Developments bekend dat er een officieel management simulatie komt. Genaamd F1 Manager 2022. In dit artikel vertel ik meer over deze nieuwe game en hoe jij plaats kan nemen in het stoeltje van Christian Horner, Mattia Binotto of Davide Brivio.

Let op: De in dit artikel getoonde beelden zijn beelden van dit moment. Het kan betekenen dat de details, uitwerking en de vormgeving in de definitieve versie van de game, lanceerdatum 30 augustus 2022, een ander uiterlijk mogelijk kan hebben.

Van de paddock tot aan het podium en daarom heen. Dat is het gebied waar jij als F1 manager mee te maken zal krijgen in het nieuwe spel F1 Manager 2022. Iedere keuze die jij maakt zal zowel je team als je coureurs naar het succes brengen. Maar dat zal alleen maar gebeuren als je op het juiste moment de juiste beslissingen maakt.

Een balans tussen evenementen, tevredenheid en team sponsors zullen de weg naar het succes verder bevorderen. Daarom is het hoofdkwartier van het team een belangrijke plek, ook wel het bonzende hart van het team genoemd. Dat is dan ook de plek waar je alles rondom je team kan (re)organiseren. Bijvoorbeeld wie jij op je reservelijst wilt zetten, wie jouw race engineers worden, en wie plaats je in het Aerodynamics- of in het ontwikkelingsteam van de raceauto. Uiteraard kunnen de raceauto updates niet ontbreken waardoor je de concurrentie aan kunt gaan met de andere teams in het raceseizoen.

Daniel Ricciardo and Lando Norris in the F1 Manager 2022 game by Frontier Developments and F1

Foto: © F1 Manager 2022 / Frontier Developments

Naast de bekende namen uit de Formule 1 is het ook mogelijk om te gaan scouten in de Formule 2 en in de Formule 3. Zo kan je een lijst van coureurs opstellen voor de komende seizoenen als opvolger van de huidige twee coureurs in je team. Om dat nog realistischer te maken zijn alle huidige 2022 coureurs digitaal gemaakt met hun eigen vaardigheden, rijstijl en zelfs hun eigen stem in de boordradio’s. Dan hebben we nog niet eens gesproken over het temperament, over het atletische vermogen en over het met pensioen gaan van de (huidige) coureurs. Daardoor is het niet alleen belangrijk om naar dit moment te kijken, maar ook naar de (nabije) toekomst van de coureurs.

Net zoals in de Formule 1 racegames van Codemasters is het ook in deze F1 Manager 2022 belangrijk dat je doelen behaald. Niet alleen de team principes zijn belangrijk, maar ook de sponsordoelen zijn belangrijk om extra financiële bonussen mee te kunnen verdienen. Daarom is de afstelling van iedere auto ook erg belangrijk om het onderste uit de kan te halen. Dit kan je doen door vragen te stellen aan je coureurs, maar ook door de feedback toe te passen in de aanpassingen voor de auto. Want uiteindelijk maken deze keuzes het verschil tussen een derde, tweede of eerste plek aan het einde van het wereldkampioenschap.

Buiten het managen van je team en je coureurs is er in deze game ook ruimte gelaten voor bekende personen. Zo hoor je commentaar van onder meer Sky Sport verslaggever David Croft en van de Formule 1 coureur Karun Chandhok. Ook de boordradio’s van de andere teams hoor je tijdens de race, is Bernd Mayländer te vinden in de safety car en bestaat de kans dat de wedstrijdleiding de wedstrijd stillegt met de rode vlag als de baan te gevaarlijk zal worden.

The race in the F1 Manager 2022 game by Frontier Developments and F1 1

Foto: © F1 Manager 2022 / Frontier Developments

Het is overigens een opvallende keuze dat Frontier Developments de samenwerking aangaat met de officiële Formule 1. We kennen natuurlijk al de eerdere games van de Formule 1, maar die waren allemaal uitgebracht door Codemasters (en sinds 2021 door EA Games).

Ik ben dan ook benieuwd hoe deze game straks zal gaan zijn wanneer deze op 30 augustus 2022 uitgebracht zal gaan worden. Zeker nu Max Verstappen in 2021 wereldkampioen is geworden, en dat er in dit seizoen een grote strijd gaande is tussen Max Verstappen (Red Bull Racing), Charles Leclerc (Ferrari) en Sergio Perez (Red Bull Racing)!

F1 Manager 2022 zal dus op 30 augustus 2022 beschikbaar komen voor Windows (PC), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X en S, en voor de Xbox One. De aankoopprijs zal (vermoedelijk) liggen op € 54,99 waarmee er op dit moment een korting is gegeven voor de pre-orders van deze game. Met het pre-ordenen kan je de game al vanaf 25 augustus 2022 spelen (alleen digitaal).

Wil jij op de hoogte blijven van de F1 Manager 2022? Bezoek dan hun officiële website, Facebook, Twitter, Instagram of bekijk de video’s op YouTube. Zodra de game beschikbaar is, zal ik daarover ook een review schrijven die je ook op mijn website kan vinden.

Tags: