Een nieuwe game van The Settlers komt binnenkort uit

The new game from The Settlers franchise will be released on 17 March 2022 by UbisoftFoto: © Ubisoft

Een nieuwe game van The Settlers komt binnenkort uit

Een tijdje geleden kreeg ik van Ubisoft een mail dat je mee kon doen met de closed beta van het spel The Settlers. Na 25 jaar maakt deze strategie-game haar comeback voor Windows (pc). De game zal door Ubisoft op 17 maart 2022 gelanceerd worden. In dit artikel vertel ik meer over deze aankomende game.

Wat voor game is The Settlers?

The Settlers (originele titel Die Siedler) is een strategiegame dat real-time plaatsvind. De bedoeling is dat je een eigen koninkrijk gaat opbouwen aan de hand van de aanwezige grondstoffen. In de tussentijd moet je de inwoners tevreden houden en hen voorzien van werk, educatie en van andere (vrije tijds) activiteiten. Daarnaast moet je ook een leger opzetten zodat je jouw koninkrijk kunt verdedigen en je tegenstanders kan aanvallen.

The Settlers in 2022

Ruim 25 jaar na het debuut van The Settlers komt Ubisoft met een nieuwe game in deze franchise. Ubisoft Düsseldorf (Duitsland) heeft deze nieuwe game geïnspireerd aan de hand van The Settlers 3 (1998) en The Settlers 4 (2001). De volledige game is gemoderniseerd met behulp van Ubisofts Snowdrop Engine. Hierdoor kunnen zowel nieuwe als ervaren spelers genieten van de kleurrijke omgevingen en gameplay die met deze game meekomen.

In deze nieuwe game worden de Elari (een van de facties in de game) gedwongen om hun eigen land te verlaten en zich op een nieuwe locatie te vestigen. Tijdens hun reis komen zij andere bewoners tegen waardoor de Elari voor een hele nieuwe uitdaging komen te staan. Naast de factie Elari zijn er nog twee andere facties (in totaal drie), die ieder weer haar eigen uiterlijk, speelstijl en achtergrondverhaal heeft.

Daarbij kunnen de spelers drie verschillende game modi gebruiken. De eerste modus is de singleplayer campagne waarbij je zelf door de verhaallijn komt. De tweede modus is de onslaught modus en tot slot heb je de skirmish modus. Uiteindelijk kan je de game spelen door middel van solo, AI (Artificial Intelligence), of player versus player (pvp) met maximaal acht spelers.

Het spel komt uit in twee verschillende edities. De eerste editie is The Settlers Standard Editie die de basisgame bevat. De tweede editie is The Settlers Deluxe Editie. Naast de basisgame bevat deze deluxe editie ook een deluxe pack en verschillende digitale goodies.

Beide edities zullen op 17 maart 2022 beschikbaar zijn in zowel de Ubisoft Store als bij Epic Games. De closed Beta preload is beschikbaar op 18 januari 2021. Het spel kan je (tutorial, twee speelbare facties, twee Skirmish-modi) spelen van 20 tot en met 24 januari 2022. Wil jij meer te weten komen over deze nieuwe game? Bezoek dan The Settlers gamepagina van Ubisoft.

Foto’s: © Ubisoft

Tags:
,