De officiële Minions DLC voor Minecraft is uitgebracht!

The official Minions DLC for Minecraft is out nowFoto: © Microsoft Corporation / Illumination

De officiële Minions DLC voor Minecraft is uitgebracht!

Minecraft is een internationale game dat bekend staat om de survival mogelijkheden en de gevaarlijke wezens die jou en de villagers willen aanvallen. Onlangs werd duidelijk dat het Mojang account overgenomen zal worden door een Microsoft account. Hierdoor kan de beveiliging van het Minecraft account verbeterd worden. Door deze overnamen is er een samenwerking gestart tussen Minecraft en Illumination’s Minions. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Minecraft samen met Illumination, het bedrijf achter de Despicable Me- en Minions-films, een gloednieuwe Minions DLC uitgebracht als aanvulling op het standaardspel van Minecraft.

Binnen deze Minions DLC worden er verschillende verwijzingen gemaakt naar de eerder genoemde films van Illumination. Zo zijn Gru, Lucy en de drie dames Margo, Edith en Agnes te vinden in het spel. Ook worden de slechteriken van Vicious 6 in het spel getoond. Twee andere vijanden, die buiten de slechteriken van Vicious 6 te maken hebben met de Minions, worden Vector en El Macho ook getoond in de missies.

Zoals de naam van de DLC al aangeeft zijn de Minions natuurlijk aanwezig in de uitbreiding. Deze hebben de bekende gele kleur, maar kunnen in bepaalde missies ook paars worden zoals dat in de Despicable Me film te zien was. De Minions zullen dan als een legertje achter je aan lopen, die ook nog verschillende vermommingen aan kunnen trekken voor de juiste acties.

The official Minions DLC for Minecraft is out now

Foto: © Microsoft Corporation / Illumination

Microsoft en Minecraft

Zes jaar geleden heeft Microsoft de populaire game Minecraft overgenomen. Hiervoor konden gebruikers een Mojang account gebruiken. In oktober 2020 werd bekend gemaakt dat het Mojang account veranderd zal worden in een Microsoft account. Hierdoor zouden de Minecraft gebruikers beter beschermd kunnen worden onder de beveiliging van het Microsoft account.

Inmiddels heeft Microsoft de verhuizing ingezet. Gebruikers zullen langzaamaan een melding krijgen in de Minecraft launcher om over te stappen naar een Microsoft account. Tijdens dit proces legt Microsoft stapsgewijs uit hoe jij kunt overstappen. Let hierbij wel op dat je het juiste Microsoft account selecteert, want als het spel eenmaal gekoppeld is aan een Microsoft account kan het niet meer overgedragen worden! Als beloning krijgt iedere overgestapte gebruiker een gratis cape in het spel. Gebruikers die niet zullen overstappen zullen uiteindelijk het spel niet meer kunnen spelen.

Tags: