Assassin’s Creed: The Ezio Collection komt naar de Nintendo Switch

Assassin’s Creed - The Ezio Collection for the Ninentendo SwitchFoto: © Ubisoft

Assassin’s Creed: The Ezio Collection komt naar de Nintendo Switch

Je heb er ongetwijfeld wel iets over gelezen, gehoord of het spel gespeeld. We hebben het over de bekende Ubisoft franchise Assassin’s Creed. In 2016 bracht Ubisoft de Assassin’s Creed: The Ezio Collection naar de Xbox One en de PlayStation 4. Voor wie deze collectie goed vind is er goed nieuws. De Assassin’s Creed: The Ezio Collection komt namelijk op 17 februari 2022 naar de Nintendo Switch.

Assassin’s Creed is inmiddels een bekende franchise geworden van Ubisoft. Zo kwam de eerste game in 2007 uit en werd twee jaar geleden de nieuwste game Assassin’s Creed Valhalla (2020) uitgebracht.

Met deze Assassin’s Creed collectie baan je een weg door het tijdperk van Ezio. Deze collectie van Ezio bestaat uit drie verschillende games: Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed Brotherhood en Assassin’s Creed Revelations. Daarnaast krijg je ook twee korte films Assassin’s Creed Lineage en Assassin’s Creed Embers. De games komen, naast de hoofdgame, ook met alle singleplayer DLC.

Assassin’s Creed II

In deze games kruipen de spelers in de huid van Ezio, Auditore da Firenze, die de meest gevierde en iconische master Assassin is uit de Assassin’s Creed franchise. Deze Ezio Collection speelt af in Italië waar je veel kunt ontdekken of kunt herontdekken. Het eerste verhaal, Assassin’s Creed II, speelt dan ook af in Florence en in Venetië in de Renaissancetijdperk. In deze periode is er vooral veel macht, wraak, samenzwering en een breed scala aan wapens en instrumenten, die ontwikkeld zijn door Leonardo da Vinci.

Assassin’s Creed - The Ezio Collection for the Ninentendo Switch with Leonardo da Vinci

Ezio met Leonardo da Vinci | Foto: © Ubisoft

Assassin’s Creed Brotherhood

Het tweede verhaal is Assassin’s Creed Brotherhood. In deze game zal de speler opnieuw Ezio zijn die de strijd aangaat tegen de machtige Tempeliersorde. Dit verhaal speelt dan ook af in de Italiaanse hoofdstad Rome, waar het centrum zit van de macht, hebzucht en corruptie. Ezio krijgt de verantwoording van een broederschap (Brotherhood), waar veel kracht en leiderschap voor nodig is.

Assassin’s Creed - The Ezio Collection for the Ninentendo Switch with the flying machine (Leonardo da Vinci)

Vliegende machine die door Leonardo da Vinci is ontworpen | Foto: © Ubisoft

Assassin’s Creed Revelations

Het derde en laatste verhaal is Assassin’s Creed Revelations. De gamer zal wederom Ezio spelen, die zijn leven achter wil laten en op zoek gaat naar verschillende antwoorden. Ezio zal dan onder meer in de voetsporen stappen van de legendarische mentor Altaïr, waarbij het reizen, ontdekken en openbaring niet mogen ontbreken. Dit leidt hem naar de Constantinopel, het hart van het Ottomaanse Rijk, waar het leger van de Tempeliers dreigt te destabiliseren.

Tot slot heb je nog twee films Assassin’s Creed Lineage en Assassin’s Creed Embers. In deze twee films duik je in de levensverhalen van Ezio waar de actie niet mag ontbreken. Deze kan je bekijken wanneer je de Assassin’s Creed: The Ezio Collection gaat kopen voor de Nintendo Switch.

Assassin’s Creed - The Ezio Collection for the Ninentendo Switch

Zonsondergang in Assassin’s Creed met Ezio | Foto: © Ubisoft

Assassin’s Creed: The Ezio Collection pre-orderen

Assassin’s Creed: The Ezio Collection is vanaf 17 februari te spelen op de Nintendo Creed, maar kan je vanaf vandaag pre-ordenen. Deze exclusieve compilatie maakt gebruik van alle mogelijkheden van de Nintendo Switch, waarbij verbeterde functies, handheld mode, HD rumble, touchscreen interface en optimized HUD, zijn toegepast.

Naast dat deze collectie voor de Nintendo Switch beschikbaar gaat worden, zou je deze collectie ook kunnen spelen op de PlayStation 4 en op de Xbox One. Door middel van de backwards compatibility is het mogelijk om de collectie ook te spelen op de PlayStation 5 en op de Xbox Series X en S.