Assassin’s Creed Symphonic Adventure live concert 2022

Assassins Creed Symphonic Adventure Live Concert 2022 by UbisoftFoto: © Ubisoft

Assassin’s Creed Symphonic Adventure live concert 2022

Assassin’s Creed is één van de bekende franchise merken van het internationale bedrijf Ubisoft. Onlangs was al te lezen dat Assassin’s Creed Valhalla een grote update krijgt in 2022. Maar dat is niet het enige Assassin’s Creed nieuws, want Assassin’s Creed komt terug met een live orkest! In dit artikel vertel ik meer over het Assassin’s Creed Symphonic Adventure 2022.

2022 is het jaar waarin het merk Assassin’s Creed haar 15de verjaardag viert. In 2008 kwam de eerste Assassin’s Creed game uit genaamd Assassin’s Creed: Altair’s Chronicles. En daar bleef het niet bij. Door de jaren heen zijn er verschillende games, boeken en films uitgebracht. Als kers op de slagroomtaart komt er binnenkort ook nog een serie uit (Ubisoft x Netflix).

Om dit jubileum te vieren geeft Ubisoft op 29 oktober 2022 een World Première in Le Grand Rex (Parijs – Frankrijk). Tijdens deze World Première zullen we dan kennis maken met de wereld van Assassin’s Creed, en dat belooft erg spectaculair te worden!

Het Assassin’s Creed Symphonic Adventure is een twee uur durende voorstelling met een volledig live orkest van meer dan 100 musici. Het orkest speelt, samen met een koor en solisten, de bekende muziek uit de Assassin’s Creed game-serie, waaronder ook van de Animus.

Om deze muziek kracht bij te brengen heeft Ubisoft de samenwerking opgezocht met Overlook Events. Zij zorgen samen voor spectaculaire video’s (achter het orkest), belichting en special sound effects tijdens het spelen van de muziek. Dit zorgt er samen voor dat jij als bezoeker een Assassin’s Creed Symphonic Adventure zal gaan beleven!

Video: © Ubisoft

Muziek

Het orkest, het koor en de solisten zullen met elkaar bekende nummers gaan spelen van Assassin’s Creed. Zo zal je getrakteerd worden op muziek van Assassin’s Creed Unity, Assassin’s Creed II, Assassin’s Creed IV Black Flag, Assassin’s Creed Syndicate en Assassin’s Creed Origins. Door er een eigen stijl aan te geven zullen vele nummers uit het Assassin’s Creed Saga voorbij komen, waarbij bijna 100 verschillende componisten in deze adventure naar voren zullen komen. Uiteindelijk zullen de bezoekers ook nog getrakteerd worden met een verassing.

Verhaallijn

De Assassin’s Creed games zijn onder meer bekend door het grafische weergaven en de verhaallijn in de gamereeks. Deze verhaallijn zal niet alleen een mooi en interessant verhaal vertellen, maar laat ook een krachtig verhaal zien van (individuele) huurmoordenaars (assassins). Tijdens het live concert zal het verhaal op dezelfde manier verteld worden met muzikale suites van elke hoofdrolspelers uit de Brotherhood. In het ruim twee uur durende live concert zullen deze verhalen verteld worden in combinatie met de muziek, lichteffecten en special sound effects.

Immersion (immersie)

Tijdens het concert zal er een groot bioscoopscherm aanwezig zijn waarop beelden getoond zullen worden. Deze beelden zullen samen met de muziek, het licht en het verhaal een grote belevenis worden voor het publiek. Na deze ruim twee uur durende voorstelling zal het publiek weggaan met een buitengewone ervaring.

Dankzij de technologische synchronisatienauwkeurigheid is Ubisoft in staat om de vooraf opgenomen omgevingen vlekkeloos samen te laten lopen met het live muziek. Hierdoor zal Assassin’s Creed Symphonic Adventure een ware belevenis vormen en een nieuwe horizon creëren voor ervaringsorkesten. Maar ook voor de bezoeker van deze concerten.

Nadat de première is geweest op 29 oktober 2022 zal het Assassin’s Creed Symphonic Adventure in vele steden te zien zijn. Hoe deze tour eruit zal zien, zal later bekend worden gemaakt. Dit is mede afhankelijk van de COVID-19 maatregelen en de restricties die in landen (of continenten) zullen gelden. De geruchten zouden zijn dat deze tour in 2023 zal gaan plaatsvinden.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het Assassin’s Creed Symphonic Adventure? Bezoek dan hun officiële website! Of volg hen via Facebook, Twitter, YouTube en Instagram! Wil jij up-to-date blijven met het laatste nieuws rondom Assassin’s Creed? Bezoek dan de officiële nieuwspagina van Assassin’s Creed van Ubisoft. Als je meer wil weten over deze (en andere theater producties) dan kun je terecht op de website van Overlook Events.

Poster Assassins Creed Symphonic Adventure Live Concert 2022 by Ubisoft

Foto: © Ubisoft