15 jaar jubileum van Ubisoft’s franchise Assassin’s Creed

15 years of anniversary of Ubisoft franchise Assassin's Creed 2022Foto: © Ubisoft

15 jaar jubileum van Ubisoft’s franchise Assassin’s Creed

Vorig jaar vierde Ubisoft al haar 35ste verjaardag. Maar het feest is nog niet voorbij. Want de inmiddels bekende gamereeks van Assassin’s Creed bestaat dit jaar maar liefst 15 jaar! En dat moet gevierd worden met grote cadeaus en met al deze week een gratis weekend Assassin’s Creed Origins. In dit artikel vertel ik meer over 15 jaar Assassin’s Creed.

Wat ooit begon in 2007 met een game dat zich afspeelde in Italië is uitgegroeid tot eigenlijk de bekendste gamereeks van Ubisoft. Assassin’s Creed. Inmiddels zijn er vele games voor uiteenlopende consoles, merchandise en andere merk gerelateerde producten uitgebracht. En daar kan nog meer bij tijdens dit grote feest.

In de aankomende maanden kunnen spelers onder meer verrassingen, samenwerkingen, beloningen en community-activiteiten tegemoet zien komen. En dat begint al aankomend weekend (16 juni 2022 – 20 juni 2022) met een gratis weekend Assassin’s Creed Origins. Het doel? Het maximale halen uit de Assassin’s Creed-games en de historische verhaallijnen uit deze games.

Eigenaren van Assassin’s Creed Valhalla krijgen ook toegang tot nieuwe gratis content, dankzij de ondersteuning van Year 2, met de terugkeer van festivals, het Mastery Challenge Pack 2, de Armory-functie en nieuwe grotten om te verkennen. Daarnaast krijgen spelers in de zomer van 2022 ook toegang tot de Odin’s rogue-lite geïnspireerde reis naar de spectaculaire regio Nilfheim met de nieuwe gamemodus The Forgotten Saga. Deze gamemodus zal een nieuwe kijk geven op de gameplay. Als dat nog niet genoeg is krijgt men ook nog een laatste verrassing voorgeschoteld. De Assassin’s Creed-teams zullen de laatste episode van het verhaal van Eivor in Assassin’s Creed Valhalla aan het eind van dit jaar gratis uitbrengen.

 

De komende maanden

Iedere week zal het team van Assassin’s Creed een game uit de gamereeks in het zonnetje zetten. Dit doen ze door gratis speel weekenden te organiseren, door nieuwe content beschikbaar te maken, nieuwe beloningen (gratis) toe te voegen, en de interactieve ervaringen te verbeteren voor alle fans. Zo kan je vanaf nu al de Assassin’s Creed Origins-tattoos en een Assassin’s Creed Valhalla Marine Pack gratis claimen.

Het Assassin’s Creed team heeft in de laatste vijf jaar zogeheten Discovery Tour-franchise beschikbaar gemaakt. Het doel daarvan is om de toegang tot het leren te vergemakkelijken. Dat kan nu al met drie opusen gedaan worden. Om dit nog meer te stimuleren is de nieuwe Discovery Tour: Viking Age beschikbaar gekomen voor Google Stadia en voor Windows (PC).

Met deze feestelijke maanden zal Assassin’s Creed haar verjaardag met zoveel mogelijk gamers willen vieren. Of je nu een beginner of een ervaren gamer bent, iedereen is welkom in de wereld van Assassin’s Creed. Om alles nog beter te vieren heeft het team nog een grote verrassing voor iedereen. In september zal het team, tijdens een speciaal evenement, belangrijke onthullingen doen voor de toekomst van Assassin’s Creed. Daarvoor is iedereen uitgenodigd!

Tot die tijd kunnen we volop genieten van de games uit de Assassin’s Creed serie. Wil jij meer informatie over Assassin’s Creed? Bezoek dan de officiële jubileum website. Bekijk in de tussentijd de livestreams op Twitch of op YouTube. Mocht je meer willen weten over de Discovery Tour, dan kan je terecht op de website van de Discovery Tour.

Het overzicht van alle gebeurtenissen (tot zover bekend)

Begindatum Einddatum Activiteit
14 juni 2022 Gratis Assassin’s Creed Origins-tattoos beloningen
14 juni 2022 Gratis Assassin’s Creed Valhalla Marine Pack beloning
16 juni 2022 20 juni 2022 Assassin’s Creed Origins gratis speelbaar
Juni 2022 Game van de week: Assassin’s Creed Valhalla
Juni/Juli 2022 Game van de week: Assassin’s Creed Odyssey
Juli 2022 Game van de week: Assassin’s Creed Origins
Juli 2022 Game van de week: Assassin’s Creed Syndicate
Juli 2022 Game van de week: Assassin’s Creed Unity
Juli 2022 Game van de week: Assassin’s Creed Rogue
Augustus 2022 Game van de week: Assassin’s Creed Black Flag
Augustus 2022 Game van de week: Assassin’s Creed III
Augustus 2022 Game van de week: Assassin’s Creed Revelations
Augustus 2022 Game van de week: Assassin’s Creed Brotherhood
Augustus/September 2022 Game van de week: Assassin’s Creed II
September 2022 Game van de week: Assassin’s Creed
September 2022 Speciaal evenement over de toekomst van Assassin’s Creed