Fotografie

Fotografie wordt vandaag de dag gezien als een ambacht dat al twee eeuwen bestaat. In dit artikel zal ik je meenemen in het verloop van de fotografie. Waar het ooit begon met de Kodak fototoestellen is doorontwikkeld tot de spiegelreflex fototoestellen zoals we die vandaag de dag kennen.

Na 3 jaar was het weer mogelijk. Schaatsen op natuurijs wat niet onopgemerkt bleef. In 2018 was het voor de laatste keer mogelijk dat we op natuurijs konden gaan schaatsen. Maar vanaf afgelopen donderdag 11 februari 2021 was het vier dagen schaatspret op de Nederlandse wateren waar het water niet te diep was. In dit artikel vertel ik u daar meer erover!

Veel fotografen zijn bezig met modelfotografie of fashionfotografie. Omdat deze wereld best lastig zou zijn om er binnen te komen (of om de concurrentie te kunnen verslaan), word er in dit artikel uitlegt hoe u de concurrentie kunt verslaan en zo terrein weet te winnen binnen de model- en fashionfotografie. Wat is de model- en fashionfotografie? Model- en fashionfotografie wordt vaak door de war gehaald, maar zijn twee verschillende soorten fotografie die hier en daar raakvlakken met elkaar hebben. Modelfotografie gaat over het fotograferen van het model. Dit kan zijn voor een portfolio, voor een portfolio dat het model gebruikt om over...

Adobe Bridge 2021 is een programma dat veel gebruikt wordt onder videografie√ęn en fotografen. Hierdoor kunnen bestanden, zoals RAW-bestanden, snel en eenvoudig worden uitgelezen zonder dat u gebruik hoeft te maken van een programma zoals Adobe Photoshop 2021 of Adobe Lightroom Classic 2021. In dit artikel vertel ik u wat de nieuwe functies zijn van Adobe Bridge 2021.

Veel fotografen, waaronder ik, maken gebruik van Adobe Lightroom Classic. Een applicatie voor uw computer of laptop waarop u foto’s kunt bewerken, presets kunt toepassen of de afbeelding kunt bijsnijden als u dat graag wil doen in Adobe Lightroom Classic. Het Adobe team heeft ook voor deze software een update uitgebracht. In dit artikel laat ik u zien wat er nieuw is in Adobe Lightroom Classic 2021.

Adobe Photoshop staat inmiddels bekend om het bewerken van foto’s, maar ook om het weghalen van bepaalde elementen binnen een foto. In de afgelopen jaren heeft het team achter Adobe Photoshop verschillende handige en technologische functies toegepast binnen het programma. In dit artikel laat ik u zien welke nieuwe functies er zijn toegevoegd aan Adobe Photoshop 2021.

Vanuit de filmwereld kennen we bijna allemaal wel het woord shotlist, een lijst met welke filmshots er genomen moeten worden. Ondanks dat er binnen de fotografie minder gebruik wordt gemaakt van shotlist, zou het toch handig zijn om daar wel gebruik van te maken. In dit artikel leg ik uit hoe u een shotlist maakt voor uw fotografie.

Al enkele jaren maak ik verschillende soorten fotografie, zoals eventfotografie, natuurfotografie en stadsfotografie. Deze foto‚Äôs maak ik vooral wanneer ik onderweg ben met mijn fototoestel. Helaas lukt het niet altijd om mijn fototoestel mee te nemen als ik naar een stad ga. Daarom heb ik sinds enkele jaren ook de Adobe Lightroom app ge√Įnstalleerd op mijn smartphone, waarmee ik de foto‚Äôs kan maken en bewerken. In dit artikel geef ik een review over deze app.

Om hele mooie foto’s te kunnen maken denken veel mensen dat we naar de andere kant van de wereld moeten gaan om deze landschappen, natuur of omgeving te moeten fotograferen. Maar ook dicht bij huis zijn er mooie plekken die gefotografeerd kunnen worden. Zo was ik een paar weken geleden aanwezig bij de zonsondergang op Callantsoog in Noord-Holland. In dit artikel vertel ik daar meer erover.

Fotografie is volgens vele mensen een interessant beroep of een leuke hobby geworden. We pakken onze camera, gaan erop uit en maken paar foto’s om later op terug te kunnen kijken. Doordat we op pad gaan zullen we ongetwijfeld ook fouten gaan maken. Voorkom daarom de 12 fotografie fouten om uw fotografie vaardigheden gelijk naar het volgende niveau te brengen.

Binnen de fotografie zijn er verschillende categorie√ęn waarin gefotografeerd kan worden. Een van deze categorie√ęn is event fotografie. Met event fotografie fotografeert u evenementen waarbij het beste naar voren komt. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw foto‚Äôs binnen deze categorie zo goed mogelijk worden afgeleverd? In dit artikel vertel ik u daar meer erover!

Fotografie is in de digitale wereld een belangrijk onderdeel. Een foto kan iets helemaal maken of het kan iets helemaal breken. Maar wat moet u eigenlijk doen als u helemaal geen ervaring heeft met fotografie. Dan heb ik goed nieuws voor u, want in dit artikel deel ik 12 tips om te beginnen met fotografie. Laten we snel beginnen!

Wanneer we een foto maken dan kijken we vaak vanuit één perspectief zonder echt goed te kijken hoe we de foto het beste kunnen maken. Daarom heb ik vijf belangrijke punten voor u opgeschreven waar u naar zou moeten kijken om het meeste uit uw foto te halen. Bent u er klaar voor? Dan zullen we snel beginnen.

Veel fotografen zeggen dat fotografie een duur beroep of hobby is. Dit komt vooral omdat de camerabody (die u vast heeft) en de lenzen niet de goedkoopste materialen zijn. Daarbij moet natuurlijk ook rekening worden gehouden met de andere materialen die erbij gebruikt worden. Denkt u maar eens aan reflectors, fotografielampen of aan bewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop en Adobe Lightroom. Maar hoe kunnen we als fotograaf meer inkomsten genereren? Ik zocht het voor u uit en geef in dit artikel mijn 10 waardevolle tips voor meer inkomsten!

Parijs, de stad dat in al 4000 voor Christus vermoedelijk bewoond werd, word vandaag gezien als de stad van de liefde. De stad heeft een rijke geschiedenis op haar naam staan, zowel positief als op een negatieve manier. Al deze gebeurtenissen maakt het de stad zoals we die vandaag de dag kennen. Ook wel de stad van de liefde. Maar is Parijs daarom dan wel een goede fotografiestad om uw fotografie kennis te verbeteren? Ik zocht het voor u uit en schreef er dit artikel erover.

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Een foto kan namelijk emotie oproepen, kan inspireren, kan een bepaald onderwerp uitlichten en in veel gevallen kunt u uw artikel op uw website krachtiger maken. Maar nu is de vraag. Fotografeert u nu in JPEG of RAW?

Vandaag de dag zijn wij als mens binnen verschillende opdrachten en projecten betrokken. Of het nu gaat om een eenmalig project of dat het gaat om een herhaald project op een bepaalde tijdsbasis. Tijdens het uitvoeren van het project is het belangrijk dat de kwaliteit zo hoog mogelijk wordt en blijft. Maar waarom is het dan eigenlijk belangrijk om alles te geven voor iedere opdracht? Ik geef u het antwoord hierop in dit artikel.

Een tijdje geleden was ik mijzelf aan het verdiepen in de tools die beschikbaar zijn voor het maken van foto’s. Zo kwam ik uit op een aantal ND-filters die veel gebruikt worden onder bepaalde omstandigheden door professionele fotograferen. In dit artikel geef ik u tien tools die u eigenlijk zou moeten hebben om meer uit uw foto te kunnen halen!

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Dit komt doordat een foto emotie cre√ęert. Ongeacht of u professioneel, amateur of hobbyfotograaf bent. Maar hoe zorgt u ervoor dat de juiste foto wordt gecre√ęerd ongeacht het toestel waar u mee fotografeert? Ik geef u vandaag 10 tips om een goede foto te maken die indruk maakt op de juiste emotie en op andere mensen. Laten we snel beginnen!

Tussen het organiseren van evenementen, het verzorgen van promotiemateriaal, het beheren van websites en het assisteren bij het (artiesten)management door moet er ook gerelaxt worden. Gisteren had ik dan ook een wandeling gemaakt tussen de natuur met het ruige rijp. Maar wat is het eigenlijk en hoe is het ontstaan?