No time to die (Bond 25) gaat de hele wereld over

No time to die (Bond 25) gaat de hele wereld overFoto: © DeFacto - WikiPedia (CC BY-SA 4.0)

No time to die (Bond 25) gaat de hele wereld over

Begin april 2020 komt de nieuwe James Bond film uit. De film waarbij Daniel Craig voor de laatste keer in zijn carri̬re te zien is als James Bond. Craig heeft in totaal vijf James Bond films gemaakt waarbij het record (zes films) nog steeds in handen is van Roger Moore (1973 Р1985). In dit artikel blik ik vooruit naar de nieuwste James Bond film No time to die (Bond 15).

Let op! Dit artikel kan spoilers bevatten!

Wie is James Bond?

James Bond is een fictief persoon dat bedacht is door Ian Fleming (1908 – 1964). Ian Fleming is een Britse schrijven die bekend werd om zijn boeken over James Bond, die later verfilmd werd door het grote filmbedrijf MGM.

In de James Bond films moet Bond de slechterik tegen houden. Het gaat dan over een kwaadwillende actie dat de mensheid flink in gevaar zal gaan brengen. Om dit voor te zijn krijgt James Bond onder meer steun van zijn collega’s. Bijvoorbeeld door zijn baas M, door M’s secretaresse Moneypenny en door Q die alle verstand heeft van gadgets, auto’s en technologie. James Bond en zijn team zijn onderdeel van MI6 in Londen (Engeland). MI6 staat voor Military Intelligence Section 6, ook wel de afdeling met de toestemming om iemand te mogen doden.

Tijdens alle James Bond films wordt Bond bijgestaan door een vrouw, ook wel Bondgirl genoemd. Doordat de vijand dit weet wordt er ook misbruik van deze kennis gebruikt. Hierbij zal in sommige films een vrouw James Bond proberen te doden.

Uiteindelijk heeft James Bond in bijna alle films een goed einde. Of dat ook het geval is in No time to die, dat zullen we pas weten in april 2020.

James Bond (007) commercials en campagnes door de jaren heen

James Bond (007) commercials en campagnes door de jaren heen | Foto: Eagle77

De James Bond film No time to Die

Spoiler alert! In de nieuwe James Bond film No time to Die gaat James Bond uit dienst. Hij heeft genoeg van het harde werk. Tijdens deze periode komt zijn oude vriend Felix (werkzaam bij de CIA) weer bij James Bond langs. Hij heeft Bond zijn hulp nodig en vraagt om in actie te komen. James Bond komt terug en raakt verstrikt in een web. Bond en zijn team zijn opzoek naar een ontvoerde wetenschapper, maar komt terecht in een omgeving van vijanden die geavanceerde en gevaarlijke technologie hebben.

Tijdens deze film gaat Bond over de hele wereld. Natuurlijk is Londen weer van de partij, omdat Bond en zijn team onderdeel zijn van MI6 in Londen. Naast deze locatie worden er verschillende opnames gemaakt in de Pinewood Studio’s in Buckinghamshire. Maar daar blijft het niet bij. James Bond zal te zien zijn in Noorwegen, Faroe Islands, Italië, Engeland, Jamaica, Engeland (naast de opnames in Londen) en op de Caribische Oceaan.

Een volledige wereldreis die James Bond aflegt in de film No time to Die. Het is nog niet officieel bevestigd of James Bond in deze 25ste film ook te zien is in delen van Azië of in Australië. De geruchten gaan dat ze dat wel doen, maar dit is nog niet officieel bevestigd door MGM (Metro Goldwyn Mayer).

Wie zien we terug in deze film?

In deze James Bond film zien we oude bekende weer terug. Maar ook onbekende komen tevoorschijn in deze film. James Bond zal voor de laatste keer gespeeld worden door Daniel Craig die het na vijf James Bond films voor gezien houdt. Hij wordt bijgestaan door Ralph Fiennes als M. Eve Moneypenny wordt gespeeld door Naomie Harris en een Madeleine Swann wordt gespeeld door Léa Seydoux. Daarbij mogen we Q ook niet vergeten die gespeeld wordt door Ben Whishaw.

De CIA vriend van James Bond, Felix Leiter, word gespeeld door Jeffrey Wright. Hij en het team van Bond moeten vechten tegen onder meer Blofeld die gespeeld wordt door Christoph Waltz zoals we konden zien in de film Spectre (2015).

Nieuwe namen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld Paloma (gespeeld door Ana de Armas), Tanner (gespeeld door Rory Kinnear), Nomi (gespeeld door Lashana Lynch), Waldo (gespeeld door David Dencik), Spectre Agent (gespeeld door Lourdes Faberes), MI6 Security Guard (gespeeld door Julian Ferro) en Rami Malek die ook een rol heeft in de film.

Aan deze cast kunnen we zien dat er bekende acteurs en actrices meedoen die in de laatste paar James Bond films ook meespeelden. Daarnaast is er ruimte gemaakt voor nieuwe acteurs en actrices die wellicht een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van de James Bond serie.

 

De toekomst van James Bond

Met de nieuwe James Bond film No time to Die heeft het team achter de James Bond film weer hun uiterste best gedaan om iedereen erbij te betrekken die een belangrijke rol vervullen in de James Bond reeks. Deze film is daarmee dan ook de 25ste James Bond film dat wordt uitgebracht (1962 – 2020).

Er wordt druk overlegd over de toekomst van James Bond. Zal hij vervangen worden voor een vrouwelijke Bond girl, word de boeg over een hele andere kant gegooid of is de James Bond film No time to Die de allerlaatste James Bond film dat verschijnt na 58 jaar James Bond.

Conclusie

Ondanks dat No time to Die de 25ste James Bond film is, word er al druk gespeculeerd over het vervolg van James Bond. Houd het hier op? Neemt een vrouw de rol van James Bond over of krijgen we nog vele soortgelijke films die wij nu en in het verleden al gezien hebben. De onderhandelingen zijn inmiddels van start tussen het team achter James Bond met de voorbereiding van de volgende film.

Voor nu is het eerst focussen op de James Bond film die in april 2020 zal worden gelanceerd. De film waarbij de soundtrack op dit moment nog onbekend over is, maar wat snel bekend zal worden gemaakt. Het ziet er dan ook sterk naar uit dat deze James Bond film nog meer actie in huis heeft dan de voorgaande James Bond film Spectre dat uitkwam in 2015. Het is dan ook No time to Die!