Films

Vanaf 1 november 1478 werd de Spaanse Inquisitie een feit, waarbij de Katholieke Orthodoxie werd gehandhaafd tijdens de heerschappij. Dit werd geleid door Reyes Católicos, ook wel bekend als de leiding van de Spaanse monarchie Isabel I de Castilla en Fernando II de Aragón. Dit is precies de tijdsperiode waarin de Assassin’s Creed (2016) film plaats zal vinden. Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat deze film haar Nederlandse première had. In dit artikel zal ik mijn review geven over deze Assassin’s Creed film uit 2016 met onder meer Michael Fassbender (Aguilar de Nerha / Callum Lynch) en Ariane Labed (Maria).

Met de 25ste James Bond film op komst zijn we door hele grote sterren getrakteerd op mooie nummers. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke James Bond soundtrack, aan de soundtrack van GoldenEye van Tina Turner of aan For your eyes only van Sheena Easton. In dit artikel neem ik je mee door de loop der jaren van de James Bond cultuur en welke nummers er allemaal geproduceerd zijn.

In de James Bond geschiedenis zijn er 25 James Bond films gemaakt door zes verschillende James Bond acteurs. In dit artikel vertel ik kort waarover deze films gaan. Voor de mensen die nog niet alle films hebben gezien uit de James Bond geschiedenis, je bent gewaarschuwd.

James Bond is sinds 1962 een merk geworden nadat de eerste James Bond film Dr. No een succes werd. Daarbij bleef het niet alleen. Op 2 april 2020 gaat de 25ste James Bond film in première. In dit artikel neem ik je mee naar de 25 weetjes die je waarschijnlijk nog niet wist over James Bond. Laten we snel beginnen!

In 1962 kwam Dr. No uit en was daarmee het begin van een film reeks die vandaag de dag nog immens populair is. In april 2021 komt de 25ste James Bond film uit met de naam No time to die waarin James Bond gespeeld wordt door Daniel Craiq. Omdat James Bond dan inmiddels 25 films kent heb ik deze week iedere dag een nieuw artikel rondom James Bond. Vandaag kijken we naar de 25 meest bekende locaties waar James Bond is geweest in de inmiddels 25 speelfilms. Laten we snel beginnen!

Het lijkt nu zo gewoon dat James Bond, nadat hij is ingelicht door M (zijn baas), doorwandeld naar Q (officiële naam Major Boothroyd) om een aantal gadgets te krijgen. Q is in iedere James Bond film te zien, behalve in Live and let Die (1973), Casino Royale (2006) en in Quantum of Solace (2008). Daar moest James Bond het doen met zijn eigen Walther PPK die hij meekreeg van MI6. In dit artikel laten we 25 geheime gadgets zien die James Bond heeft gekregen in alle andere James Bond films. Sommige gadgets zijn nooit aangekomen, de andere juist beschadigd of deels. Daar was Q volgens mij nooit zo echt heel blij mee.

Wat zou James Bond eigenlijk zijn zonder een Bondgirl. Precies, dan zou het misschien een stuk minder aangenaam zijn voor James Bond en wellicht voor jou als kijker. In dit artikel blikken we terug naar de beste en mooiste James Bond girls uit de James Bond film reeks. Laten we daarom snel beginnen!