Wat voor event manager ben jij eigenlijk?

MJB Events PRFoto: © MJB Events PR

Wat voor event manager ben jij eigenlijk?

In het dagelijkse leven hebben wij vele verschillende banen, titels en andere benamingen voor werk en werkzaamheden. Vroeger studeerde iemand voor een bepaald beroep, bijvoorbeeld winkelier of broodbakker. Tegenwoordig moet je daarnaast ook andere vaardigheden hebben om mee te doen met het grote groep mensen. Maar hoe zit dat nu eigenlijk als event planner? Wat voor soort event planner kan je zijn? Vandaag deel ik de verschillende profielen.

Analytische planner

Statistieken en analyseren hebben veel mensen een hekel aan. Waarom? Omdat er veel tijd, geld en denkvermogen voor nodig is. Een analytische denker baseert zijn of haar beslissingen aan de hand van een scherpe analytische geest. Er is een helder en precieze beeld voor ogen wat gericht is op resultaat.

Deze persoon is dan ook vaak introvert van karakter, veel bezig met feiten en cijfers, kan goed draaiboeken uitwerken en werkt het liefst achter de schermen. Hij of zij vermijdt daardoor eigenlijk de schijnwerpers en staat niet graag in het middelpunt.

Doorzetter

De doorzetter gaat voor perfectie aan de hand van normen, waarden en resultaat. Deze normen, waarden en resultaat is voor de doorzetter belangrijk en moet gerespecteerd worden. Zowel van hemzelf als van de collega of klant.

De doorzetter gaat door waar andere opgeven, wil problemen oplossen, heeft kracht en heeft relaties opgebouwd door respect. Het is daarbij wel belangrijk dat de doorzetter niet te ver doorgaat en op tijd stopt. Anders kan dat voor problemen gaan zorgen.

Dromer

De dromer is eigenlijk de creatieve vogel van het team. Deze komt met creatieve ideeën en heeft vaak ideeën om een vergadering of een briefing anders aan te pakken zodat deze worden omgetoverd in een geniaal concept.

Daarbij denkt de dromer vaak Out of the box en heeft ook moeite met het behouden van zijn of haar focus en concentratie. Maar verder heeft de dromer een creatief brein, wat nodig is voor verschillende teams en niet alleen binnen de evenementensector.

Leider

Een leider neemt het voortouw en neemt de groep met zich mee. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door het initiatief te nemen om aan een opdracht te beginnen, om te beginnen met communiceren of door de andere van de groep te enthousiasmeren.

Vaak zijn de leiders extravert en gaan helemaal voor een opdracht. Daarentegen neemt de leider vaak impulsieve beslissingen en risico’s wat ook weer als risico kan worden gezien.

Rebelse innovator

De rebelse innovator is de grappenmaker binnen een team. Hij of zij heeft vaak humor en vind het spelelement erg belangrijk. Daarbij is deze rebelse innovator goed in relativeren en weet ideeën of routines om te zetten wanneer deze vastgeroest zijn binnen een team of organisatie. Ook kan de rebelse innovator dingen van een ander perspectief bekijken en moet hij positief blijven om geen fouten te begaan of verkeerdere beslissingen te nemen.

Netwerker

De netwerker is gericht op mensen en relaties. Over het algemeen is deze persoon vriendelijk, sociaal en extravert. Hij of zij vindt het dan ook belangrijk dat iedereen binnen het team zich goed moet voelen en dat er een samenhangend of gelijkgestemde organisatie er staat. De netwerken wil conflicten oplossen wat volgens hem of haar de basis is van een goed en sterk netwerk. Daarbij helpt deze andere graag waar dat mogelijk is.

Conclusie

Nu we weten welke type mensen er binnen een organisatie zitten kan je de organisatie verbeteren waar dat nodig is. Natuurlijk hoef je niet altijd maar één netwerker of één doorzetter te hebben binnen een groep. Dit mogen ook meerdere zijn die elkaar bijvoorbeeld ondersteunen. Maar één ding is zeker. Twee kapiteins op één schip gaat niet werken. Want beter een goede medewerker dan een slechte manager.

Tags: