Evenementen

Ruim 40 jaar geleden (1973) werd de eerste editie van de Taptoe Leeuwarden gerealiseerd op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Na veertig mooie edities werd dit muzikale spektakel vervangen door Proud on Stage. Maar uit een recente ontdekking ziet het er naar uit dat de Taptoe Leeuwarden terug gaat komen in de Friese hoofdstad Leeuwarden. In dit artikel vertel ik meer daarover!

Wie met regelmaat evenementen organiseert weet dat het belangrijk is om een visueel beeld te cre√ęren zodat het voor iedereen duidelijk is wat en hoe een evenement eruit komt te zien. Met Vectorworks Spotlight helpt daarbij om het visuele aspect te realiseren. Maar daar blijft het niet bij, want in het design in Vectorworks Spotlight is het ook mogelijk om technische tekeningen te maken voor de technische crew. In dit artikel vertel ik je daar meer over!

Een aantal jaar geleden werd bekend dat er een fonds werd opgericht die evenementen en festivals zouden moeten helpen wanneer zij getroffen waren door het slechte weer. Dit was naar aanleiding van een aantal incidenten waarbij festivals, zoals Pinkpop en Lowlands, zwaar getroffen werden door noodweer. In dit artikel blik ik terug op dit fonds en ook of dit echt geholpen heeft.

Wanneer u een evenement gaat organiseren dan heeft u in de meeste gevallen ook beveiliging nodig waarop u kunt vertrouwen wanneer er iets verkeerd gaat tijdens uw evenement. Denkt u hierbij aan mensen die in de verdrukking komen of aan een ruzie dat ik het publiek is ontstaan. In dit artikel laat ik u zien welke soorten beveiliging u met regelmaat terug ziet komen op een evenement.

Als evenementenorganisatie is het belangrijk om goed te evalueren wat allemaal goed ging en wat een volgende keer beter zou moeten. Dit geld zowel binnen de organisatie als met de stakeholders. De belangrijkste feedback dat u kan krijgen is de feedback vanuit de bezoekers die in sommige gevallen veel betalen voor een toegangskaartje. Met deze adviezen die ik in dit artikel deel krijgt u waardevolle feedback zodat u de volgende editie nog beter kunt gaan organiseren.

Als u de James Bond film Spectre heeft gekeken dan bent u er zeker wel bekend mee. Dia de Muertos, ook wel bekend als de Dag van de Doden. In Mexico en in verschillende andere landen wordt dit evenement grootschalig gevierd, maar hoe is het eigen ontstaan? In dit artikel geef ik daar antwoord op.

Eigenlijk is het vak event management mijn core business als persoon. Dit was de eerste opleiding die ik had gevolgd waarna ik mijn specialiteit ging maken door de opleiding Media & Entertainment Management. Tijdens mijn eerste opleiding heb ik ruim 100 evenementen georganiseerd in 4 jaar tijd, waardoor ik eigenlijk niet stil heb gezeten. In dit artikel deel ik mijn 12 waardevolle tips met u zodat u succesvol kunt zijn met uw event management carrière.

Van artiesten zoals Elvis Presley tot Julio Iglesias of van Dua Lipa tot UB40, U2 of Coldplay. Ondanks dat deze artiesten allemaal werkzaam zijn binnen verschillende muziekgenres hebben zij één ding overeen met elkaar. Het maken van muziek. Overal om ons heen zien en horen we eigenlijk muziek. Maar zal muziek ooit over de wereld gaan heersen?

In het dagelijkse leven hebben wij vele verschillende banen, titels en andere benamingen voor werk en werkzaamheden. Vroeger studeerde iemand voor een bepaald beroep, bijvoorbeeld winkelier of broodbakker. Tegenwoordig moet je daarnaast ook andere vaardigheden hebben om mee te doen met het grote groep mensen. Maar hoe zit dat nu eigenlijk als event planner? Wat voor soort event planner kunt u zijn? Vandaag deel ik de verschillende profielen.

Er zijn in de afgelopen jaren verschillende onderzoeken gedaan naar de invloed van muziek op onze stemming en brein. Zo kan muziek onder meer zorgen voor verdriet, blijdschap, verlangen en plezier. Afhankelijk natuurlijk wat voor muziek u aan het luisteren bent. Zo kan achtergrondmuziek ervoor zorgen dat uw bezoekers van uw evenement, winkel of netwerkborrel de juiste stemming krijgt. Maar hoe zorgt u daarvoor?

Uit onderzoek is gebleken dat veel evenementen en festivals niet of onvoldoende gebruik maken van bliksemafleiders. Er is natuurlijk een hele kleine kans dat er een blikseminslag is op een evenement of festival, maar vijf Nederlanders overlijden jaarlijks aan een blikseminslag.

Voor vele festivals en concerten is de beveiliging erg belangrijk. Niet alleen voor de organisatie en voor de deelnemende bedrijven, maar ook voor u als bezoeker, voor de gemeente en voor de omgeving van het evenement. Sinds de terreuraanslagen in Parijs, Brussel en in Turkije is de beveiliging in Nederland flink opgeschroefd.

Zoals u wellicht weet veranderd de evenementensector ieder jaar enorm. Kijkt u maar naar de drones op evenementen. Voorheen alleen ingezet voor het toezicht houden van de veiligheid, maar tegenwoordig ook inzetbaar om drankjes te serveren tijdens evenementen.