Evenementen

Het is al jaren een feit en een publieksgeheim. Vrouwen die ondervertegenwoordigd zijn in een organisatie, bestuur of in een bedrijf. Of zij moeten in de muziekwereld veel meer werk leveren om hogerop te komen, concludeerde de Frans-Armeense muzikant Sevana Tchakerian. Ik deed onafhankelijk onderzoek naar honderd Nederlandse muziekfestivals en de vertegenwoordiging van vrouwen binnen deze organisaties en besturen. Ik kwam daarbij tot een schokkende maar helaas werkelijke conclusies.

Ruim 40 jaar geleden (1973) werd de eerste editie van de Taptoe Leeuwarden gerealiseerd op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Na veertig mooie edities werd dit muzikale spektakel vervangen door Proud on Stage. Maar uit een recente ontdekking ziet het er naar uit dat de Taptoe Leeuwarden terug gaat komen in de Friese hoofdstad Leeuwarden. In dit artikel vertel ik meer daarover!

Wie met regelmaat evenementen organiseert weet dat het belangrijk is om een visueel beeld te creëren zodat het voor iedereen duidelijk is wat en hoe een evenement eruit komt te zien. Met Vectorworks Spotlight helpt daarbij om het visuele aspect te realiseren. Maar daar blijft het niet bij, want in het design in Vectorworks Spotlight is het ook mogelijk om technische tekeningen te maken voor de technische crew. In dit artikel vertel ik je daar meer over!

Wanneer je een evenement gaat organiseren dan heb je in de meeste gevallen ook beveiliging nodig waarop je kunt vertrouwen wanneer er iets verkeerd gaat tijdens jouw evenement. Denk hierbij aan mensen die in de verdrukking komen of aan een ruzie dat in het publiek is ontstaan. In dit artikel laat ik je zien welke soorten beveiliging je met regelmaat terug ziet komen op een evenement.

Als evenementenorganisatie is het belangrijk om goed te evalueren wat allemaal goed ging en wat een volgende keer beter zou moeten. Dit geld zowel binnen de organisatie als met de stakeholders. De belangrijkste feedback dat je kan krijgen is de feedback vanuit de bezoekers die in sommige gevallen veel betalen voor een toegangskaartje. Met deze adviezen die ik in dit artikel deel krijg je waardevolle feedback zodat je de volgende editie nog beter kunt gaan organiseren.

In het dagelijkse leven hebben wij vele verschillende banen, titels en andere benamingen voor werk en werkzaamheden. Vroeger studeerde iemand voor een bepaald beroep, bijvoorbeeld winkelier of broodbakker. Tegenwoordig moet je daarnaast ook andere vaardigheden hebben om mee te doen met het grote groep mensen. Maar hoe zit dat nu eigenlijk als event planner? Wat voor soort event planner kan je zijn? Vandaag deel ik de verschillende profielen.

Voor vele festivals en concerten is de beveiliging erg belangrijk. Niet alleen voor de organisatie en voor de deelnemende bedrijven, maar ook voor jou als bezoeker, voor de gemeente en voor de omgeving van het evenement. Sinds de terreuraanslagen in Parijs, Brussel en in Turkije is de beveiliging in Nederland flink opgeschroefd.