Meer productiviteit in 24 uur (met 5 tips)

Tips voor meer productiviteit met MJB Events PR

Meer productiviteit in 24 uur (met 5 tips)

Het is 2018. Bekend van de tijdsdruk, werkdruk of welke omstandigheid dan ook. Door deze druk moeten wij ons steeds aanpassen aan de wensen en behoeftes van anderen. Maar hoe zorgt u ervoor dat alles goed kan worden uitgevoerd zonder uw vrije tijd daarvoor in gevaar te brengen? Vandaag deel ik vijf productieve tips die u kunt toepassen om in 2018 goed om te kunnen gaan met tijdsdruk, werkdruk of welke andere omstandigheid dan ook.

Tip 1: Gebruik een agenda en plan uw taken in

Allereerst is het belangrijk dat u een agenda gebruikt. De voorkeur is voor een digitale agenda. Denkt u bijvoorbeeld maar aan een Google Calendar, Microsoft Agenda of aan Icalendar.

Bij een digitale agenda kunt u verschillende soorten agenda’s toevoegen. Bijvoorbeeld een voor school, een voor het werk, voor familie en een voor uw zelf. Deze kunt u voor uzelf houden of delen met andere personen die ook een Google account hebben. Zo bent u altijd op de hoogte van afspraken binnen uw familie, werk of samenwerking met medestudenten.

Daarbij wil ik u ook de tip geven om de taken in te plannen in uw agenda. Zo weet u wanneer u iets gaat doen en kunt u “nee” zeggen tegen nieuwe opdrachten of die op een later moment inplannen.

Tip 2: Ga niet multitasking

Volgens vele mensen beweren, vrouwen die twee dingen kunnen doen. Met alle respect, helaas moet ik daar een einde aan maken. Multitasking is ook wel bekend als switch tasking.

Ons brein werkt eigenlijk als een computer. Een computer heeft een bepaalde werkcapaciteit waarin u verschillende dingen kunt doen. Zo zal het geen probleem zijn wanneer er een browser tabblad open staat en u tegelijkertijd in een Word-document werkt. Maar wanneer u 15 browser tabbladen open heeft samen met 10 Word-documenten, dan heeft de computer daar veel meer problemen mee.

Dit is geld hetzelfde als voor een mens. Wanneer een mens maar met een taak bezig is, dan is dat geen probleem. Maar als u met 10 taken bezig bent, dan ervaart u al snel dat u stress krijgt of niet meer het overzicht heeft.

Doe daarom maar één ding tegelijkertijd. Het kan lijken alsof u weinig doet, maar uit eindelijk zorgt dit voor de benodigde productiviteit, motivatie en dat u de taak daadwerkelijk af kan ronden zonder 10 verschillende taken half te hebben gedaan.

Tip 3: Deel een taak op in delen

Wanneer u een grote taak heeft dan kan het voorkomen dat u daarmee wacht omdat het te groot is. Deel daarom een taak op in kleinere subtaken.

Stel u wil een evenement organiseren, dan is dat best een grote taak om zo aan te pakken. Mede omdat u waarschijnlijk niet precies weet wat het eindresultaat zal zijn of moet zijn. Deel daarom het organiseren van een evenement op in onderdelen. Denkt u bijvoorbeeld maar aan het regelen van een locatie, het boeken van artiesten of het evenement promoten aan de hand van (social) media of andere kanalen.

Hierdoor maakt het u zich makkelijker en worden deze subtaken sneller afgerond. Op die manier wordt die moeilijke en grote taak toch nog afgerond voor de gestelde deadline.

Tip 4: Zorg ook voor uzelf

Dat u graag anderen helpt is natuurlijk een goede en positieve instelling. Al is het ook voor uzelf belangrijk dat u ook tijd vrijmaakt voor uzelf. Niemand heeft er eigenlijk iet eraan dat u na een aantal weken of maanden met een burn-out thuis zit.

Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u maar tot een bepaalde tijd werkt. Bijvoorbeeld maar tot 22:00 uur bezig bent met school, met werk (bijvoorbeeld als ZZP’er) of voor een vrijwilligersfunctie.

Door tijd voor uzelf vrij te maken zorgt u ervoor dat uzelf opgeladen wordt om de volgende dag weer goed bezig te kunnen zijn met uw opleiding, werk of vrijwilligersfunctie.

Tip 5: Niet alles hoeft perfect te zijn

Wanneer u een perfectionist bent, dan is dat een hele goede eigenschap om projecten en opdrachten uit te voeren. Maar het kan ook een mega werkdruk op u neerleggen.

Daarom geef ik u het advies. Niet alles hoeft perfectionistisch te zijn. Het hoeft geen masterwerk te worden van de factuur die u stuurt, van een offerte die u maakt of va die e-mail die u verstuurd. Op die manier verlaagt u voor uw zelf of voor uw collega de werkdruk enorm.

Denkt u er daarbij erom dat een opdracht wel aan de wensen, eisen en behoeftes voldoet van de klant of opdrachtgever. Anders heeft u daarbij op een later komend weer problemen ermee omdat u niet aan de criteria heeft voldaan.

Conclusie

Met deze tips zou u meer productiviteit hebben en daarmee meer kunnen bereiken in welke situatie daar ook bij komt kijken. Of het nu gaat om een schoolopdracht, werkopdracht of welke opdracht het dan ook gaat. Natuurlijk ben ik een ding vergeten. Geniet van de dingen die u doet. Want het leven is te kort om alleen maar te werken zonder plezier te hebben in de dingen die u doet!

Tags: