Op deze manier gaat u succes behalen!

Het management achter brand management

Op deze manier gaat u succes behalen!

We willen het eigenlijk allemaal wel. Succesvol zijn binnen onze eigen markt en binnen de dingen die wij dagelijks, wekelijks of maandelijks doen. Ondanks dat vele verschillende manieren proberen lukt het de meeste mensen niet om succesvol te zijn. In dit artikel vertel ik u vijf verschillende manieren die u kunnen helpen bij het krijgen van succes.

Wat is eigenlijk succes?

De meeste mensen zien succes wanneer zij een fanbase hebben en een grote groep mensen kunnen beïnvloeden met de dingen die zijn doen. Bijvoorbeeld succesvolle artiesten zijn bijvoorbeeld Julio Iglesias, Arianne Grande en Elvis Presley.

Wanneer we de literatuur induiken dan zien we verschillende betekenissen over succes. Eén van de opvallende betekenissen van succes was het volgende: Succes is iets waar jij als persoon naar streeft. Voor de ene persoon kan succes zijn het winnen van een wedstrijd en daarmee eerste worden. Terwijl de andere persoon iets leren en daarin master worden succes is.

Uit het bovenstaande stukje is succes wat door verschillende personen wordt omschrijven niet met elkaar vergelijken. Daarmee ben ik het eens. Wat voor iemand succes is betekend niet dat hetzelfde ook voor het andere geld. Dit komt mede door de kennis, ervaringen en de manier hoe wij in de dingen staan waar we dagelijks, wekelijks of maandelijks mee te maken hebben.

Om u in de juiste richting te helpen heb ik hieronder vijf verschillende manieren uitgeschreven die u kunnen helpen bij het behalen van uw succes!

 

 

Focus op uw eigen kunnen

Vandaag de dag is alles eigenlijk (gratis) online te vinden. Van gezondheid naar Instagram influencer, het maken van een Facebook advertentie of het schrijven van een blogpost. Hierdoor kan iedereen een bepaald vakgebied leren en daar expert in worden.

Daarentegen is het wel zo dat dit ook risico’s meebrengt in de praktijk. Mensen kunnen zich dan voordoen als een bepaalde functie, terwijl dat ze daar weinig verstand van kunnen hebben. Hierdoor wordt de markt als het waren wat vertroebeld waardoor het niet meer goed te onderscheiden is of iemand nu expert is of niet.

Daarom wil ik u graag aanraden: Vertrouw in uzelf. Wanneer u in uzelf vertrouw dan gaat u van binnenuit focussen op de dingen waar u goed in bent. Misschien lijkt het dan alsof u geen winst maakt, maar het heeft wel dergelijke invloed op uw prestaties en op uw ontwikkeling.

Wanneer u de hele tijd gaat zeggen ik ben zenuwachtig, dan zult u na verloop van tijd merken dat u zenuwachtig wordt. Wanneer u de hele tijd tegen u zelf gaat zeggen ik ben goed in …, dan zult u merken dat u daarin goed zal gaan worden.

Dit heeft allemaal te maken met de woorden ik ben. Uit onderzoek van verschillende universiteiten is gebleken dat wat achter ik ben volgt, dat dat opzoek naar u gaat. Wanneer u eens een stemmetje in u hoofd hoort van dat u ergens niet goed in bent, denk dan even terug aan dit blogpost en hoe u daarmee om kunt gaan.

Daarbij is het ook voor u van belang dat u weinig zou moeten aantrekken van meningen die door anderen zijn geformuleerd. Ik heb in de afgelopen jaren veel van mensen gehoord dat ik niet goed ben in dit of dat ik niet goed ben in dat. Ik heb mijzelf aangeleerd dat ik deze negatieve energie omzet in positieve energie waardoor ik juist motivatie krijg. Deze motivatie helpt mij om door te gaan naar mijn doel wat ik wil bereiken, waardoor ik de personen die niet in mij geloofden ga verassen. Zoals een mooie quote luidt van Walter Bagehot:

The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do – Walter Bagehot

Bepaal uw doelen

Wanneer u doelen heeft dan weet u wat u wil doen. Ik zie het vaak genoeg, zowel in het zakenleven als in het persoonlijke leven van velen dat er geen doelen worden gesteld. Dit vind ik persoonlijk zonder, omdat met doelen meer bereikt kan worden.

Stel u voor dat u iets wil gaan doen, bijvoorbeeld leren werken met Adobe Photoshop. Zonder echte doelen weet u niet waar u moet beginnen waardoor u binnen enkele dagen of weken stopt met uw zelfontwikkeling met Adobe Photoshop. Wanneer u wel een doel stelt, dan kunt u iedere dag, iedere week of iedere maand aan uw vaardigheden werken.

Om een voorbeeld te geven. Ik wil mijzelf meer neerzetten als een fotograaf en als vormgeving. Om hiermee aan de slag te gaan moet ik allereerst de basis kennen, kennis hebben van de programma’s die daarvoor worden gebruikt. Aan de hand hiervan kan ik bijvoorbeeld doelen stellen als: aan het eind van 2019 wil ik het volledige programma Adobe Photoshop beheersen of binnen één jaar wil ik x hoeveelheid mensen helpen met Adobe Photoshop.

Wanneer u op deze manier gaat denken dan zult u merken dat u zich meer gaat richten op datgene wat u graag wil leren zonder maar iets te doen waarvan u niet weet wat het resultaat zou zijn. Ik pas dit zowel toe in mijn zakelijke- als privéleven waardoor ik gericht te werk ga richting de doelen die ik wil behalen.

 

 

Laat negatieve feedback erbuiten

Laten we eerlijk zijn, negatieve feedback is altijd er al geweest en zal altijd blijven. Niks is perfect, niemand is altijd tevreden met een bepaald resultaat en mensen zouden altijd meer willen hebben. Daarom raad ik u van harte aan om de negatieve feedback altijd goed te analyseren. Is datgene wat op mijn pad komt ook altijd even realistisch en van toepassing op mij of probeert de concurrentie mij bijvoorbeeld klein te houden of niet te laten meedoen in de markt?

Wanneer de negatieve feedback relevant en realistisch is, dan raad ik zeker aan om hier aandacht aan te besteden. Op deze manier kan je jezelf verbeteren en zal je beter terug kunnen komen in de markt waarin je staat.

Is de negatieve feedback niet relevant of realistisch, dan raad ik u aan om af te stappen van de ontvangen feedback. Neem afstand ervan en laat het los. Misschien iets makkelijker gezegd dan gedaan, maar anders blijft u in een virtuele cirkel blijven waardoor u zich alleen gaat focussen op dit specifieke punt. Kijk bijvoorbeeld wat allemaal wel goed gaat of waar mensen tevreden over zijn. Zie de kansen die op uw pad komen en benut deze 100 %. Dan zullen mensen op een bepaald moment niet meer zomaar om u heen kunnen. Zie het als een momentopname. U weet als enige (eventueel enkele andere) welke route u heeft moeten nemen om tot dit punt te komen, waar u vandaag de dag staat.

Omgaan met negatieve feedback
Door de komst van het internet en de verschillende (social) media platformen is het vandaag de dag heel makkelijk om negatief over iemand te zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan uitspraken als jij kan niks, je bent niet mooi genoeg, je stoort de mensen om je heen of niemand vindt je aardig. Wat veel mensen doen is dit persoonlijk opvatten waardoor ze meegaan met deze negatieve feedback waardoor ze in een neerwaartse spiraal terechtkomen.

Om hier goed mee om te kunnen gaan kan je het gewoon accepteren. Niet iedereen kan je beste vriend of vriendin zijn. Dit is onmogelijk en is nog nooit één iemand gelukt op deze aardbol. Wat u kunt denken wanneer u negatieve feedback ontvangt is het volgende: Misschien vind je dat vanuit jouw perspectief, maar je weet niet waar ik vandaan kom en wat ik allemaal heb moeten doorlopen. Ik ben trots waar ik vandaag sta en zal jouw laten zien dat ik beter ben dan dat jij denkt. Door dit te denken creëert u voor uzelf een positieve vibe waardoor u zich kunt richten op succes. Op deze manier zet u de negatieve feedback om in waardevolle feedback dat u energie en motivatie geeft om door te gaan naar het doel wat u voor ogen heeft.

Uiteindelijk is het advies: Pak de dingen niet persoonlijk op maar relativeer dit naar de huidige situatie. Binnen bepaalde markten, waaronder de entertainment industrie, worden er dingen gezegd wat niet bedoeld is als persoonlijke aanval op mensen.

Feedback geven
Ook wanneer u feedback geeft kunt u de negatieve feedback voorkomen. Naja, niet helemaal natuurlijk, maar voor een groot deel wel. U kunt zeggen dat u dingen anders zou willen zien of dat dingen anders konden worden gedaan in een document. Hierbij maakt u dan gebruik van opbouwende feedback waardoor uzelf leert om goed te communiceren terwijl de andere persoon leert van zijn of haar fouten en hoe diegene het de volgende keer beter moet of kan doen.

In plaats van te zeggen alleen hoofdstuk x zag er goed uit en de rest was slecht kunt u ook zeggen het zeg er allemaal goed uit. Ik zou willen adviseren om hoofdstuk x, y en z op deze of deze manier te verbeteren of anders te verwoorden. Hierdoor geeft u wel (negatieve) feedback, maar verpakt het eigenlijk iets luchtiger waardoor het een minder grote aanval wordt op de betreffende persoon.

Zoals ik in het vorige gedeelte had gezegd, pak de dingen niet altijd persoonlijk op maar relativeer dit naar de huidige situatie. Hierdoor voorkomt u grote problemen en veel stress wat andere gevolgen kunnen hebben.

Content produceren en publiceren

Vroeger moest u nog een ontwerper, schrijver of content creator inhuren om content te produceren en te publiceren. Vandaag de dag hoeft dit niet meer persé omdat veel informatie op internet te vinden is. Denkt u bijvoorbeeld aan de zoekmachines, tuturials op YouTube of aan gratis cursussen die online te vinden zijn.

Aan de hand van al deze informatie kunt u een strategie kiezen die voor u het beste werkt. Zo kunt u vormgeving zelf leren, kunt u zelf leren teksten schrijven en kunt u met een paar eenvoudige aanpassingen vandaag al een webshop online hebben.

Alle artikelen vanuit mijn blog en vanuit mijn kennisbank heb ik zelf geproduceerd en heb ik mijzelf aangeleerd. Bijvoorbeeld door te kijken hoe grote bedrijven het doen, hoe hun strategie gaat en wat zij allemaal delen.

Daarom zou ik u aanraden om content te produceren en deze vervolgens te publiceren. Zo gebruik ik bijvoorbeeld Instagram en Vero op dezelfde manier met dezelfde soort foto’s. Terwijl ik de video’s die ik op YouTube zet ook post op de Tik Tok (voorheen Musicaly) app zet. Hierdoor hergebruik ik als het waren de betreffende content en kan ik een groter publiek als het waren bereiken doordat ik op verschillende kanalen actief ben.

 

 

Besteed iedere seconden en minuut goed

Wat zou u doen als u iedere dag € 86.400,- te besteden had en alleen vandaag en morgen opnieuw? Zou u van iedere seconden gebruik maken of besteed u maar 20 % van het bedrag uit?

U zou waarschijnlijk nu denken, waar komt dat bedrag opeens vandaan? Wanneer we de seconden die in één dag zitten gaan uitrekenen, dan komen we op 86.400 seconden per dag uit (60 seconden x 60 minuten x 24 uur). Als wij dit aantal in geld zouden uitdrukken dan hechten wij meer aan deze waardes dan we normaal zouden gaan doen.

Het is daarom goed om te kijken en te analyseren hoe u uw dag indeelt en of u iedere minuut en seconden effectief en productief indeelt. Of besteed u veel tijd aan social media, WhatsApp of Netflix zonder aan uw doelen te werken? Door goed te analyseren wanneer u het beste presteert en wat het beste voor u werkt is het van belang om daar onderzoek naar te doen. Het zou toch zonder zijn wanneer u niet alles eruit haalt wat erin zit?

Conclusie

We kunnen dus vaststellen dat het belangrijk is om goed na te denken waar we dagelijks mee bezig zijn. Zowel in de fysieke handelingen als in de mentale handelingen. Want hoe het menselijke lichaam is opgebouwd, kan dan de concurrentie u maken of breken. Denk daarom goed naar wat uw waarden, normen en principes zijn. Werk daar dagelijks mee zodat u weet waar u naar toe wil. Op het moment dat dit duidelijk voor u zelf is, dan weet ik zeker dat het succes vanzelf zal gaan komen! 

Volg MJB Events PR op Instagram