7 redenen waarom branding kan helpen naar uw succes

Veed Awards 2018

7 redenen waarom branding kan helpen naar uw succes

Wanneer u een product of dienst verkoopt, dan is het belangrijk dat het product of dienst winstgevend is, toch? Maar hoe zorgt u dat dit product of dienst u naar succes leidt? Dit kan worden gedaan door branding toe te passen. Daarom geef ik u in dit artikel zeven redenen hoe branding u kan helpen tot succes!

We komen het steeds vaker tegen vandaag de dag. Dat we onszelf, ons bedrijf of ons merk moeten gaan neerzetten als een brand. Daarover zijn honderden artikelen en video’s gemaakt over hoe u nu een brand kunt neerzetten. Maar wat zijn eigenlijk de redenen om branding te gebruiken om succes te krijgen? In dit artikel beschrijf ik zeven redenen waarom branding handig kan zijn. Zullen we maar beginnen?

Reden 1: Positioneren als specialist

Het grootste voordeel van branding is het positioneren van uzelf, van uw bedrijf of uw merk in de markt waarin u actief bent. Hierdoor weten mensen van uw bestaan waardoor ze een bezoek kunnen brengen aan uw website, uw social media kanalen gaan volgen of dat ze zich inschrijven op de nieuwsbrief die u op reguliere basis (wekelijks, maandelijks of in een kwartaal) verstuurd.

Door u te richten op één of meerdere samenhangende onderdelen kunt u zichzelf positioneren (branding) als een specialist binnen uw markt. Hierdoor weet men bij wie de klant moet zijn wanneer zij een probleem hebben en ergens hulp bij nodig zijn.

Reden 2: U onderscheidt de klant

Wanneer u branding toepast dan zal u als persoon, als bedrijf of als merk voor veel mensen in uw operatie gebied bekend worden. Dit betekend ook dat veel klanten naar uw website kunnen gaan en producten of diensten zullen afnemen die zij graag willen hebben.

Om de waardevolle klanten eruit te kunnen halen zou u voor uzelf op een rij moeten zetten hoe uw ideale klant er eigenlijk eruit ziet. Om hierop te gaan focussen kunt u een selectie maken van welke klanten u graag wil behouden en welke klanten u graag niet wil behouden.

Deze keuze kan soms hard aankomen bij zowel u als voor uw klanten waar u afscheid van gaat nemen. Aan de andere kant zorgt dit er namelijk voor dat u zich focust om de paar belangrijkste klanten die het meest waardevolst voor u zijn waardoor u hen kunt helpen naar succes. Op deze manier zet u zich, zoals bij reden één, u neer als specialist wat grote bedrijven kunnen aantrekken die u verder kunt helpen met uw kennis en specialiteit. Op deze manier onderscheid u uw klanten en zorgt u voor succes met u als persoon, met uw bedrijf of met uw merk.

 

Reden 3: Herken uw eigen waarden, normen en doelen

Toen ik begon met personal branding was het voor mij een raadsel waar ik moest beginnen. Ik wilde uiteenlopende dingen doen en bereiken, maar wist niet hoe ik het moest doen. Ik las diverse personal branding boeken, boeken over branding in het algemeen en over het maken van keuzes. Bijvoorbeeld door boeken te lezen als 7 Habits of highly effective people (Stephan Covey), Crushing It! (Gary Vaynerchuck) en High Performance Habits (Brendon Burchard).

Deze boeken zette mij wel in een positie waarbij de waarheid hard aankwam. Maar daarentegen kreeg ik wel een beter beeld van wat ik eigenlijk precies wil in mijn leven. Waar ik naar toe wil groeien op zowel persoonlijk als werk gerelateerd vakgebied. Daarbij horen keuzes maken, daarbij hoort hard werken en daarbij hoort waarden, normen en doelen stellen bij en deze beschermen.

Branding helpt u focussen om naar dat doel te groeien waar u naar toe wil gaan. Ga niet voor de shortcut maar ga voor de journey. De reis naar het doel en maak fouten, leer van de fouten, sta weer op en kies de weg naar succes.

Reden 4: Word bekend om uw kwaliteiten

Mensen houden van kwaliteit. We willen niet iets kopen wat niet kwalitatief is. Bijvoorbeeld spullen van de Action kunnen soms snel kapotgaan. Dit vinden we niet erg, omdat de Action zich niet neerzet als een bedrijf dat alleen maar kwalitatieve producten verkoopt. Wanneer we bijvoorbeeld het Office pakket aanschaffen van Microsoft dan gaan we voor kwaliteit. Deze kwaliteit kan geleverd worden door de mensen te helpen, door een goede klantenservice aan te bieden of door te kijken naar de behoeftes van de klant en hen daarmee te helpen.

Hierbij kan branding een goede uitkomst bieden. Wanneer een bedrijf een kleine hoeveelheid klanten heeft, dan kan gefocust worden op deze hoeveelheid klanten. Door deze focus kan specifiek worden gekeken hoe deze klanten geholpen kunnen worden door kwaliteit te leveren. Zij gaan het weer vertellen aan andere personen en op die manier spreidt uw merk al snel onder een grote groep mensen.

Hierdoor krijgt u als het waren gratis mensen naar uw website, naar uw bedrijf en kunnen deze mensen ook klant worden. Dit allemaal gebeurt door alleen maar de kleine hoeveelheid klanten zo goed te helpen dat u als bedrijf of als persoon kwaliteit aflevert waarmee u andere mensen uit uw omgeving verder mee laat komen.

Reden 5: Vertrouwen

Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van verkopen maar ook van branding. Wanneer er geen vertrouwen is, dan kunt u eigenlijk ook bijna niks realiseren. Doe daarom ook geen beloftes die u niet kunt waar maken. Een vaak gehoord probleem is dat mensen die ik spreek iets hebben beloofd wat ze niet kunnen waarmaken.

Het gevolg hiervan is dat men slecht over u of over uw bedrijf gaan praten. Hierdoor krijgt u minder klanten en word het steeds moeilijker om de daadwerkelijke waardevolle klanten te bereiken.

Daarom raad ik u graag aan om te kiezen voor één of meerdere producten of diensten waarmee u start met branding. Op deze manier kunt u waarde toevoegen aan de klant en weten mensen wat u kunt leveren. Hierdoor bouwt u het vertrouwen op wat u later altijd nog kunt uitbreiden door branding toe te passen op nieuwere producten of diensten.

 

Reden 6: Aanbevelingen

Wanneer we iemand of een bedrijf kennen die goed werk levert wat kwalitatief is en onze behoeftes voorziet, dan gaan we daar aanbevelingen vanuit doen aan derden. Hierdoor wordt er vanuit de klanten een soort van gratis marketing toegepast waardoor het merk of u als persoon extra naamsbekendheid krijgt wat weer grotere voordelen met zich mee kan brengen.

Het tegenover gestelde kan natuurlijk ook. Wanneer een bedrijf of persoon slechte kwaliteit levert dan zeggen wij dit ook tegen anderen om hen te beschermen. Hierdoor krijgt de betreffende organisatie of de betreffende persoon geen extra naamsbekendheid waardoor de hoeveel klanten zullen gaan afnemen.

Een bedrijf die hier goed op inspringt in mijn optiek is Nikon Nederland. Zij sporen fotograferen aan om hun foto’s te delen op social media met de hashtag #NikonNL. Hiermee zorgen ze ervoor dat ze een unieke Instagram hashtag voor hun bedrijf krijgen wat gelinkt wordt aan de organisatie NikonNL. Om hier meer mee te doen liken zij alle foto’s die met de hashtag #NikonNL worden gepost en delen ze zes foto’s iedere week die binnen een bepaald thema vallen waarmee ze graag willen werken.

Reden 7: In contact blijven

Een andere mogelijkheid is dat mensen graag in contact willen blijven met andere bedrijven of personen die een goede branding hebben. Denk daarbij aan Gary Verneckchuck (Garyvee). Hij heeft op Instagram de vijf miljoen volgers behaald en word gezien als een goeroe wat betreft productiviteit, uitvoeren en beste uit uzelf halen.

Door zijn attitude willen heel veel bedrijven samenwerken met Gary of willen ze in contact blijven met hem via de nieuwsbrief, social media kanalen of via de blog op zijn website. Al deze kanalen zorgen ervoor dat Gary in contact blijft met zijn publiek en dat het publiek ook in contact blijft met Gary.

Conclusie

Er is dus vele mogelijk met branding en hoe branding u kan helpen om succes te behalen. Wil u nu ook groeien met branding? Dan help ik u graag verder. Dan kunnen we samen de beste strategie uitkiezen en kijken hoe wij datgene gaan bereiken wat u graag zou willen bereiken. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit dat afgeleverd wordt. Hierdoor staat en valt alles tegenwoordig in deze soms ingewikkelde en internationale maatschappij!